lauantai 31. toukokuuta 2008

Meikkivinkkejä Avatareille

No nykyaikana meistä monikaan ei enää liiku ns. "todellisessa"-maailmassa. Mehän istumme tietokoneidemme ääressä suurimman osan aikaamme. Eihän meidän oikeita naamoja kukaan näe, joten miksi siis edelleen käytämme "todellisia"-kauneudenhoitotuotteita ja meikkejä, kun voimme ihan pienellä vaivalla meikata virtuaalikuvaamme!

Tässä ihan tällänen tavallinen tylsä avatar, ei kauheasti tee vaikutusta. Mutta ei hätää.
Otamme esille virtuaalimeikkipussin, puuteroimme ihomme isolla Fuzz Softilla, vaihdamme hiukan pienempää kärkeen ja levitämme luomiväriä ja huulipunaa. Värisävyjähän on 16 miljoonaa!
Lopuksi voimme lisätä vaikka tekosilmät! Ja huulet! Ihan yhtähelposti kuin ennen lisäsimme esim. tekoripset. Ai niin ja huomatkaa hiusten sävytys!

Kas näin on arkinen avatar saanut ihan uuden kiehtovan ilmeen!

torstai 29. toukokuuta 2008

Kesän alusvaatetyyli paljastaa alusvaatteet

Kohta on kesä ja pikkuruisten minihameiden alta alkavat alushousut vilkkua. Sehän on viimeisintä muotia Ameriikassa. Ollut tosin jo aika kauan, mutta nyt se on rantautunut Suomeenkin.

Kaikille ei kuitenkaan valitettavasti ole luotu selluliittivapaata unelmavartaloa ja yleisen paheksunnan takia vain harva rohkenee olla tyylitajuinen. Minä kuitenkin olen keksinyt ratkaisun ongelmaan ja haluan olla luomassa aivan uutta tyylisuuntausta.

Siis sehän on ihan tutkittua faktaa, että alusvaatteet nostavat itsetuntoa, jos ne ovat kauniit. Siitä huolimatta, vaikka ne eivät näy! No daa, mietinpä vain että miten korkealle se itsetunto nousisi, jos alusvaatteet näkyisivät! Ja myös tältä pohjalta haluan esitellä uuden tyylilookin.





Kyllä näissä kelepaa! Lähdenkin tästä heti itse testaamaan pikkareiden vaikutusta itsetuntooni! Toivottavasti eivät ole liian sexyt. Mitä mieltä olette?! Vois samalla käydä ostamassa parit uudet pikkarit, koska kesähän on tunnetusti kuuma ja pitkä, mm... Näin saa helposti myös vaihtelua pukeutumiseen.

Ps. Huomatkaa aina ikimuodikkaat kaksiraitaverkkarit! Kahdesta en luovu ja toinen on nuo verrkkarit!!!!!!!!!!!1

--
Edit kello 9:23. Lisäsin ylös pikkukuvan (klikkaamalla sen saa isoksi), koska tämä tyylihän koskettaa yhtä lailla miehiä kuin naisiakin! Eli huomio myös miehet - kalsaria päälle ja kadulle kukkoilemaan!



keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Vuoden pahin päivä

Näin se on. Tuleva lauantai on vuoden pahin päivä, kaikkien valmistujaisten, koulujen päättymisten ja lakkiaisten suma. Jos luulit, että joulu aiheuttaa stressiä, luulit väärin. Joululahjoja ei ole pakko ostaa -aina voi vedota luonnon säästymiseen, kuluttamisen vähentämiseen ja vähäosaisiin, joille muka laittaa vuohen menemään joululahjaksi.

Mutta miten kiemurrella siskontytön lakkiaisista? Miten nonsaleerata serkun valmistumista amiksesta? Miten olla huomaamatta, että oma lapsi lopettaa peruskoulun?

Ei mitenkään. Olet kusessa. Ansassa. Sinun on pakko ostaa lahja. Monta lahjaa!
Ja kohta olet köyhä!

Vaan ei hätää. Lumppuja ja Lureksia-blogi tulee avuksesi ja kertoo, että rahaa on turha kylvää ympäriinsä, on sou laast siison antaa reaalikässiä tai peräti tavaraa lahjaksi. Virtuaalisuus on hot.

Tilaa siis valmistuvalle tyylikäs muotiblogi lahjaksi! Sopii sekä naaraille että uroksille, ja olemme huomanneet, että androgyynitkin fanittavat meitä ihan sikana.
Hienostunut lahjakortti kruunaa antamisen ilosi. Klikkaa alla oleva kortti suureksi ja tulosta niin monta lahjakorttia kuin tarvitset. Nimeä vaan alle ja hymyä huuleen lahjan saajalle!



Ja tilauksen voit tehdä tässä.


-SusuPetal

maanantai 26. toukokuuta 2008

Asiakaspalveluhymy

Asiakaspalvelutehtävissä työntekijältä odotetaan jatkuvaa hymyä riippumatta siitä millaisia asiakkaita ovesta lappaa sisälle. Tässä saattavat treenatutkin kasvolihakset joskus hetkellisesti repsahtaa. Tällöin asiakas luonnollisesti lähtee suoraa päätä valitusluukulle, mistä taas seuraa varsin hymytön puhuttelu takahuoneessa.

Kävimme eräässä tuotekehityslaboratoriossa katsomassa onko tähän tulossa ratkaisuja. Ja olihan niitä. Useitakin.

Kassaneitinaamari standardoi hymyn ja vakioi asiakaskokemuksen. Kuulimme, että eräs suuri kauppaketju olikin jo tilannut niitä kaikille kassatyöntekijöilleen kuultuaan että niitä saa halutun värisenä.

Hymyvaha sopii esimiehille näiden joutuessa selittelemään alaistensa tekemisiä kiukkuisille asiakkailleen. Vaha pitää suun hymyssä viitisen minuuttia, jona aikana esimies rauhoittaa asiakkaan ja voi sen jälkeen kääntyä hymyttömänä keskustelemaan tohelon alaisensa kanssa.

Hymysuihke, hymymeikki ja perinteinen irtohymy oli kuvattu laboratorion seinälle aikansa eläneinä ratkaisuina. Kiinnitimme kuitenkin huomiota laboratoriohenkilöstön pälyilevään käytökseen erään oven kohdalla. Sopivan hetken tultua pujahdimme ovesta. Paljastamme nyt siellä näkemämme hymyvälineen valmistusohjeen:

Tarvitaan kaksi klemmaria ja kumilenksu. Klemmarit taivutetaan auki S-kirjaimen näköiseksi kaksoiskoukuksi. Koukun toiseen päähän kiinnitetään kumilenksu siten että molemmat klemmarit ovat kumilenksussa sen eri päissä. Nyt toinen klemmarikoukku sujautetaan vasempaan suupieleen ja kumilenksu vedetään korvan yli takaraivolle ja sieltä edelleen toisen korvan ylitse. Toinen klemmarikoukku asetetaan varovasti oikeaan suupieleen. Hymyn ylläpitäminen ei vaadi näin ollenkaan lihasvoimia ja hymyn leveyttä on helppo säätää vaihtamalla kumilenksu kireämpään tai löysempään.

Otimme kuvia tästä innovaatiosta, mutta jostain syystä kameramme takavarikoitiin ovella. Jos joku pystyy rekonstruoimaan kuvauksemme mukaisen hymyttimen, toimitus ilahtuisi saadessaan siitä valokuvan julkaistavaksi näillä sivuilla.

Peikotti Isopeikko

sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Helppo sisustusvinkki II

Keskikesän juhla lähestyy ja yö ja päivä ovat pian yhtä pitkät. Valonarat silmät kaipaavat välillä lepoa jatkuvalta paahteelta, ja juuri siihen tarkoitukseen Lumppua ja Lureksia on kehittänyt oivan jalkalampun:



Uniikissa jalallisessa valaisimessa yhdistyvät funktionaalinen yksinkertaisuus ja trendikäs retro. Ja mikä parasta, lamppu syntyy tavallisesta jalkalampusta (esim. Anttilasta) ja Mrs. Wallace -peruukista. Jos olet innostunut tuunauksesta, voi peruukin letittää, rastoittaa, tupeerata, vain mielikuvitus on rajana. Rohkeat kokeilijat voivat käyttää myös Peppi-peruukkia. Ihanan käytännöllistä ja edullista!

lauantai 24. toukokuuta 2008

Onko pakko kutsua ihan koko maailma kylään?

Nyt viikonloppuna on oivallinen tilaisuus jalkautua ja haistella globaaleja trendejä, sillä Helsingissä on Maailma kylässä! Loistava tilaisuus bongata kuuleimmat uutuudet rättikojuissa, hoteimmat villitykset koruissa ja ehdottomat mustit mitä tulee kansainväliseen presentaatioon. Ja mikä parasta, ekologisesti! Ilman lentämistä Milanoon, Pariisiin, Nykiin ja Tallinnaan! Maailma säästyy! Hyvästi lentomatkan turvottamat jalat!


Keskityin tällä kertaa journalistikierroksellani hiuksiin. Trendejä oli selvästi havaittavissa viisi kappaletta: huolettomasti pään ympäri kietaistut kirkasväriset huivit,



erilaiset värikkäät hiuslisäkkeet tai irtohiukset,
rastat ja erilaiset letit.



klikkaa kuvia suuremmaksi

Viides suuntaus oli let it grow-tyyliä, jota katsantokannasta riippuen voidaan tulkita heviletiksi, hippifledaksi, nou-mania-kampaajalle-lookiksi tai evvk-asenteeksi. Tuota viimeksi mainittua let it grow-hiustyyliä tulee vastaan joka kadunpätkällä, joten en edes kuvannut sitä. Katsokaa itse ympärillenne.
Tai peiliin.

Poistuessani karnevaalipaikalta, jossa suoraan sanoen oli aivan helvetinmoinen tungos, ihan liian paljon ihmisiä, liian pitkät jonot, jos halusi syödä tai juoda tai mennä vessaan tai päästä pois, ja ihan liian kovaa soittava Suurlähettiläät-bändi, näin kyltin, joka viekoitti minua. Antaudun itse harvoin kuvaan, joten nyt päätin tavoistani poiketen kuvauttaa aurani.

Ei paha, vai mitä? Musta on must.


Mutta muuten, koko maailma kylässä on hieman liikaa, vähempikin määrä porukkaa riittäisi.




-SusuPetal

perjantai 23. toukokuuta 2008

Käytännöllistä kesämuotia

Seppälän mallinukke tänään Ison Omenan Seppälässä. Anteeksi kuvan pienuus, mutta ei ollut kuin kännykkä mukana.

Tässä ollaan siis lanseeraamassa uutta kesämuotia meille taviksille. Tukka takana ja kaikki hyvin. Vanha valkoinen paitapusero ja musta kapea hame, aurinkolasit ja hyvin vilpoinen hiusmalli. Muistakaa rasvata päälakenne, sillä aurinko polttaa ilkeästi vasta ajellun kaljun.

Ranskalainen nuorisotyyli

Tulevan viikonlopun kunniaksi päätin perehtyä tarkemmin lukijakysymykseen, joka Sirkka-Helena R. Peräseinämältä lähetti sähköpostiini. Kysymys on vallan oivallinen, ja kiinnostaa ehkä muitakin lukijoita:

"Hei hyvä Lumpputoimittaja.
Tyttäreni Hanneerika, 16-wee, seurailee kovasti muotiblogeja ja pitää pukeutumisesta. Se on vallan mainio asia, sillä pukeutuminen on aina parempi kuin mennä alasti kouluun.

Nyt Hanneerikalla vain on vallan suuri pulma. Hän on kuullut, että ranskalaiset ovat chic, ja haluaisi siis omaan tyyliinsä pientä ranskalaista lisää. Se kuulemma toimisi oivana poikaverkkona lukiossa.

Olisiko sinulla antaa vinkkejä?"

Voi kyllä.
Olen satunnaisesti valokuvaillut ranskalaista nuorison katumuotia (tuleva Sartorialist!) ja tullut siihen tulokseen, että ollakseen ranskalaisen chic, voi valita kahdesta pukeutumistyylistä haluamansa. Sekoittuu vallan hyvin ranskalaislukioon sekaan.

Ensimmäiseksi esiteltävänä tyylinä on ns. ranskalainen perustyyli. Kuten kuvista voitte huomata, patonkimaan kansalaiset pukeutuvat erittäin mielikuvituksellisesti ja värikkäästi. Jalkaan voi laittaa vaikkapa farkut, kapeat farkut, mustat farkut tai siniset farkut.
Yläosaksi sopii yhdistää musta neule, musta t-paita, musta neule, musta takki tai vaikkapa musta t-paita. Toteutus on helppo ja aina toimiva:


Toisena tämän muodin kotimaan (mode = tapa olla) nuorison perusasu. Varoitus, älkää vain häikäistykö upeudesta! On aivan turha väittää, että suomalaiset tuulipukukansana olisivat jotenkin tyylittömiä, täällä huomaa, että tuulipuvut ovat nuorison uusi uniformu!

Helpoimmin pääset upeaan tulokseen esim. seuraavin keinoin:
- Valitse vaaleat tuulipuvun housut. Vaaleansiniset, vaaleanpunaiset tai valkoiset. Musta on totally out.
- Yhdistä housuihin mieluiten pusakkamallinen nahkatakki.
- Hiukset on helpointa sitoa rennolle (lue: hapsottavalle) poninhännälle nk. hainhampaalla.
- Korvakorujen tulee olla suuret, roikkuvat ja mieluiten kultaiset
- Lopputulos on täydellinen, kun lisäät kuvioon tarkoin harkitun meikin: valuvan kajalin.


Toivottavasti tästä oli sinulle apua, Hanneeriika! Huomaathan, ettei ole ollenkaan vaikeaa muistuttaa tyylikästä ranskatarta.

Täydennys 27.5.:
Eteeni ilmestyi toinen oiva esimerkki, anteeksi kehno kuvanlaatu, mutta paparazzi ei voi aina toivoa parasta...
Melkein kaikki on täydellistä: Sergi Tacchinin tuulihousut, pusakkamallinen neule, musta käsilaukku... kultaiset korvarenkaat ja hainhammas hiuksissa.

keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Voi pojat!

Muotihan ei ole ainoastaan meidän tyttöjen yksinoikeus! Siksi pikainen raportti täältä rapakon takaa. Idols kuume nousee kuin kanan häntä ja tänä iltana nämä herrat astuvat lavalle, mutta minäpä pääsinkin tapaamaan heitä juuri ennen h-hetkeä, ja arvaattekin jo varmaan, että tyylivinkeistä on kyse. Iso-David kertoi, että cowboy-muoti on hänelle ollut aina sydämen asia, kun taas Pikku-David vannoo luolamiehen asujen nimeen. No nyt on sitten jännät paikat, kumpi voittaa! Koskapa uskallan jo tässä vaiheessa ennustaa, että voittaja määrittelee ensi kesän miesten muodin.

Joten kaksilahkeiset, kipaiskaapa nyt nopeasti kauppaan, voitte sitten kehuskella, että olettepa te muodikkaita!

Greetings from LA!

tiistai 20. toukokuuta 2008

Kauneusvinkkiterkut LA;sta

Toden totta, Lumppuja ja Lureksia Blogi on saanut uuden muotitoimittajan, Itkupilli raportoi suoraan Los Angelesin ja Hollywoodin suihkuseurapiirien muoti- ja kauneusvinkkejä!

Kysäisin Paris Hiltonilta, että mitä mieltä hän on, että voisinko kenties tehdä pienen haastattelun poikaisen erääseen suomalaiseen erittäin arvovaltaiseen ja tunnettuun blogiin. Hän ilahtui heti kovin, ja kysäisikin sitten heti, että tarkoitanko Lumppuja ja Lureksia. Voi sitä kikatusta, joka siitä seurasi.

No me tavattiinkin sitten siinä Hilttoneiden uima-altaalla ja Paris kertoili hiukan omia kauneusvinkkejään. Pääpaino, hän painotti, on luonnollisuudessa, kauniisti ruskettunut iho, ihanan väriset siniset silmät ja blondius on hänen kauneusvinkkinsä kaikille. Hän vielä korosti, että ei tarvitse näyttää suinkaan rikkaalta, että ei oikeastaan sillä ole kovinkaan paljon väliä, mitä päällensä laittaa tai laittaako ollenkaan. Tärkeintä on olla ylpeä ja rohkea, siis omasta tyylistään.

Lopuksi me sitten juteltiin kaikenlaista Suomi-asiaa, Paris tietää Nokian, tosin hän luuli sitä japanilaiseksi, taas me naurettiin. Sitten mä vielä mainitsin Marimekon ja Iittalan, se ei niitä tiennyt, mutta lupas Googlettaa.

Minä kiitän lukijoita, jotka innolla jaksoivat lukea koko tekstin, mutta ajattelin, että on myös niitä lukijoita, jotka eivät lue tekstejä, niin niille mä otin ton kuvan. Muotiblogeissahan on tietysti hyvä olla kuvia.

Täältä tähän, palaan taas julkkiskuulumisten ja suihkuseurapiirien tiimoilta astialle. ;))

PS. Huomasko kukaan että Pariisilla on otsis, siinä siis sanoton vinkki myös kaikille!

maanantai 19. toukokuuta 2008

Toinen käsi

Pääkaupunkiseudun Uffeissa alkoi tänään kesäkausi uudella valikoimalla. Parhaat viedään päältä. Tai itse ainakin vein. Kätevää kun ko. ketjun liike sijaitsee koulumatkan varrella. Tai itse asiassa joudun tekemään pienen lenkuran suorimpaan reittiin verrattuna. Tulee käveltyä enemmän, mikäs sen parempaa kunnolle. Ei tarvitse mennä salillekaan kun kantaa 30 henkarillista (eh, nolottaa myöntääkin, ja tuossa olivat vasta yläosat. Alaosavalikoimaan käyn tutustumassa lähipäivinä) vaatetta sovituskoppiin, ja hiki hatussa pukkaa paitaa päälle ja pois. Kuntoiluhan on tunnetusti kuin tallettaisi rahaa pankkiin. Silkkaa säästöä siis, tuo uffeilu!

sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Kaupoilla

Miehen ja naisen rinnakkainelo vaatekaupoissa kierrellessä on haastavaa ja pitkävaikutteista. Molempien tulisi oivaltaa muutama perusjuttu, jotta parisuhteen onni kukoistaisi vielä kaupassakäynnin jälkeenkin.

Kun mies menee vaatekauppaan vaikka ostamaan takkia, niin se ottaa ensimmäisen vastaan tulleen toimivan vaihtoehdon, maksaa sen ja on tyytyväinen. Naista tämä saattaa ärsyttää suuresti, sillä nythän kaikki muut vaihtoehdot jäivät tuntemattomiksi. Ja kun kerrankin lähdettiin kaupoille, niin olisi siellä voinut viettää vähän aikaakin.

Kun nainen menee vaatekauppaan, tavoitteena ei niinkään ole jonkun tietyn vaatekappaleen hankkiminen, vaan shoppailu. Shoppailu ei ole ostamista, niin kuin miehet usein kuvittelevat, vaan kokemista, kauppojen valikoimissa seikkailua, mielikuvituksen lentoa. Miestä tämä saattaa ärsyttää suuresti, sillä hän kokee tuollaisen seikkailun tuuliviirimäisenä päättämättömyytenä, eikä voi ymmärtää mikä siinä valinnan tekemisessä on taas niin vaikeaa.

Miehellä on selvä tavoite, tehtävä, joka on hoidettava tehokkaasti. Naisella on joukko mielikuvia, joiden toteutumista hän testaa ja joita hän täydentää ja uusii kokemallaan.

Nainen, joka on lähtenyt miehen kanssa vaateostoksille, voi muokata miehen mielessä olevaa tehtävänasettelua "osta takki" ehdottamalla, että tämän tulisi "ostaa kaupungin paras takki" tai "ostaa takki, joka eniten korostaa hänen persoonaansa." Tällöin mies rupeaa miettimään valintakriteereitään uudelleen ja suunnittelemaan missä järjestyksessä kaupat on paras kiertää.

Lähtiessään naisen kanssa kaupoille miehen tulee pärjätäkseen ottaa aivan uudenlainen asenne. Pyytäessään miestä mukaan "makutuomariksi" nainen oikeasti tarjoaa miehelle ainutlaatuisen tilaisuuden seurata naisen kasvavaa iloa. Se on kuin esileikkiä, jossa nainen tekee itse kaikki työt ja mies nauttii naisen nautinnosta. Muutama kannustava lause, kuten "se on upea, näytät hyvältä" tai "värikin sopii sinulle", kasvattavat naisen riemua ja kykyä hyväksyä peilikuvansa (se vaikein osa). Näin koettuna naisen ilo ja riemu saavat miehen silmät kiiltämään, mikä sekin lisää naisen iloa.

Nainen tietää parhaiten itse mikä sopii hänelle, joten miehen ei tule ilmaista siitä mielipidettään. Jos nainen miettii kahden vaihtoehdon välillä, on viisainta sanoa hymyillen "ota molemmat".

Luulee Isopeikko.

lauantai 17. toukokuuta 2008

VAATTEET KERTOVAT: VAATESKOOPPI - osa 1/6

Horoskooppi tulee sanoista hora ja skopeia (tähytä aikaan). Vaateskooppi tulee sanoista vaate ja skopeia (tähytä vaatteisiin). Vaatekoopissa kurkistetaan eri aurinkomerkkien vaatekaappeihin ja paljastetaan komeroiden sisällöt. Aurinkomerkki kertoo meidän ydinolemuksestamme, vaikka se peittyisikin aika-ajoin muiden olemuspuoliemme taakse. Aurinkomerkkejä on kaksitoista, tässä osassa esittelemme eläinradan kevään merkit: oinaan ja härän. Seuraavana vuorossa: kaksoset ja rapu.

OINAS
Motto: ”Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki.” (Aaro Hellaakoski)
Kirjallinen hahmo: Scarlett O’Hara

Tämä neito hymyilee herkästi ja kädenpuristus on lämmin. Hän puolustaa aina alakynteen joutunutta sekä taistelee kaikkea epäoikeudenmukaista kohtelua vastaan ja hyvin harvoin ujostelee ilmaistessaan mielipiteensä. Hämmästyitkö hänen nopeista liikkeistään ja punaisista (toisiin tilanteisiin) täysin sopimattomista vaatteista? Oinaat syntyvät kevääseen, jolloin luonto on oikukas; valo ja lämpö raivaavat tietään pimeän ja kylmän läpi. Kaikki syntyy, on syntymässä ja puhkeamassa kukkaansa, joten hänen hallussa on läpielämän tuo alkemiallinen syntymä-prosessi. Siksi hänen elinvoimaansa on vaikea, lähes mahdotonta tainnuttaa. Oinasnaiset osaavat monet asiat lapsesta asti aivan itse, koska aika pitkälle hän toisiaankin selviää aivan ominvoi-min. Oinaat ovat spontaaneja niin puheissaan kuin teoissaankin, tämä koskee myös vaatevalintoja ja pukeutumista/riisumista.

Elinvoimaisina ihmisinä he pukeutuvat usein värikkäästi. Perusvärit punainen, sininen ja keltainen sopiikin useimmiten tälle luonnonlapselle. Vaatevalinnoissa hän suosii mukavuutta.

VAATESKOOPPI
Kaapista löytyy: pilkkihaalarit, laadukkaat suomalaisvalmisteiset retkeilyvaatteet, julistavia t-paitoja (vittuiletko mulle? all different - all equal, mää itte, do not remove this t-shirt it’s holding my tits up, love me or leave me), kotimaiset vaellus- tai muut ulkoilukengät, lampaanvillaiset talvitrikoot, sport-rintaliivit, tummanpunainen silkkinen yöpaita, nalle-puh sukat, musta jakkupuku tai muu täysin tumma puku.

Kanssaeläjät ovat harkinneet ostettavaksi tai hankkineet hänelle asbestipuvun, kelluntahaalarin tai muita asusteita, jotka suojelevat häntä säältä, jäältä ja muilta elämän kolhuilta.

Kesävaatteiksi oinaat varaavat: urheilullisen uimapuvun, nopeasti jalkoihin vedettävät kesä-sandaalit, kunnolliset sadevaatteet (häntä virkistää sateessa kävely) ja vaaleanpunaiset kesähousut. Oinaille voisi vinkata pitämään silmänsä auki kirpputoreilla ja etsimään esimerkiksi valkoista pitsipuseroa kesäyön romanttisiin kohtaamisiin, se nimittäin sopisi niiden komerosta löytyneiden mansikkajäätelön väristen kesähousujen kanssa.

HÄRKÄ
Motto: ”Sellaisena kun jonkun asian käsitän, sellaisena on se minulle olemassa” (Novalis)
Kirjallinen hahmo: Niskavuoren Heta

Härkä ilmaisee välittömästi mitä hän omistaa ja mikä on hänen sekä kuuluu vain ja ainoastaan hänelle. Omistaminen ja valta ovat keskeisiä asioita härille. Härkä on uppiniskainen ja itsepäinen (tosin hän itse väittää olevansa vain itsenäinen). Jos asiat eivät mene kuten hän tahtoo, hän murjottaa. Jos hän raivostuu, jota myös tapahtuu, hän hyökkää silmittömän raivon vallassa ties minne (sinne ja tänne) haavoittaen sarvillaan monia täysin hänen raivotilaansa syyttömiäkin. Härkä on toinen kevään valoon syntynyt, mutta nyt luonto on jo asettunut tilaan, joka vaatii hoitamista. Se, mikä viljellään niin sen on oltava lopulta viljava suuri pelto ja aittojen on oltava syksyllä täynnä. Härkä ei ole spontaani vaan asenteiltaan muuttumaton ja järkkymätön kuin suuri kivi. Kaikki Suuri tekee vaikutuksen härkään, ja jos vain mahdollista hän voisi muuttaa linnaan, jossa muut tekisivät tylsät työt ja hän voisi istua aloillaan kuin intiaanipäällikkö Sitting Bull.

Asenteissaan vaatteita kohtaan hän on yhtä jähmeä, muutokset pelottavat häntä. Lempiväri on tasaisen harmaa ja hän pukeutuukin usein eri harmaan sävyihin, värit (jos niitä on) ovat usein enemmän tai vähemmän pastellisävyisiä ja hempeitä.

VAATESKOOPPI
Kaapista löytyy: Karitsanvillatakki, aistilliset alusvaatteet, puuvillasukat kesällä ja villasukat talvella, grafiitinharmaa luonnonkuitupaita (maksoi enemmän kuin kukaan arvaakaan), sillkipaitoja, pitsipusero, täyspuuvillainen suomalainen kesämekko ja aito valmistajalta ostettu öljykangastakki sadepäivien varalta.

Kanssaeläjät antavat hänelle puutarhahaalarit ja/tai –hanskat tai muita maanmuokkaukseen ja viljelyyn tai parvekepuutarhan hoidossa tarvittavia asusteita.

Kesäksi Härkä pukeutuu kuten muutenkin: järkevästi, kauniisti ja laadukkaasti. Laadusta hän on valmis maksamaankin, joten hänet löytää useammin merkkivaatekaupoista paksun lompakkonsa kanssa kuin kirpputoreilta. Hänelle kuitenkin voi vinkata, että kirpputoreilta saa nykyisin hyväkuntoisia, liki uudenveroisia ja lujia sekä laadukkaita merkkivaatteita. Härkä saattaisi löytää kirpputorilta itselleen viileisiin kesäöihin kamelinkarvaisen luonnonvalkoisen puseron, jos hänet vain saisi liikkeelle…

Erikoista, halpaa ja joskus jopa vartalollekin sopivaa

Vaatteiden ostaminen on vihoviimeistä. Inhoan shoppailua, vihaan vaatteiden sovittamista ja itara sydämeni vuotaa verta, jos minulle yritetään myydä perusteepaitaa kolmellakymmenellä eurolla.
Toisaalta, sehän ei ole tyhmä, joka tarjoaa kalliilla, vaan se, joka suostuu maksamaan.

Kirpputorit ovat siitä hyviä ostospaikkoja, ettei sovituskoppeja juurikaan ole, joten voi ihan huoletta tempaista rekiltä tai vaatekasasta sopivan rytkyn, heilutella sitä arvostelevasti silmiensä edessä, katsoa hintalappua (jos sellaista ylipäänsä on) ja päättää ostoksesta sen kummemmin hikoilematta.

Tänään kiertelin Tikkurilassa (joo, se on Vantaata…) eri kirpputoreja ja kierrätyskeskuksessakin piipahdin. Hihaan tarttui muutakin kuin pölyä. Taannoinen Turun reissuni ja siellä näkemäni väriloisto saivat minut sortumaan hippihippililaan, maata viistävään mekkoon, joka kätkee hyvin allensa tulevan grillikesän aikana hankitut grillikilot. On se muuten kummaa, että kesällä muka syödään kevyesti edullisia vihanneksia ja hemmotellaan stressimahaa terveellisillä salaateille. Hah, grillimakkara ja olut eivät todellakaan kevennä oloa kesällä. Kuka muka laihtuu kesällä?
No, hippimekon hinta oli kaksi euroa. Ei paha.

Viinipunainenkin on aika hippiä, joten mekon ylle vilpoisina kesäiltoina siinä makkaran hiiltymistä odotellessa, voin heittää harteilleni joustosamettisen paidan. Näppärä pystykaulus suojaa kurkun käheytymistä.
Hintaa yksi euro.

Löysin aivan ihastuttavan siivoustakin kolmella eurolla! Se, että en pahemmin siivoa, ei estä omistamasta siivoustakkia, varsinkin kun kuosi oli pirteä tiikeri.

Kaiken tämän väriloiston jälkeen oli pakko saada mustaa. Viidellä eurolla lähti mukaani joustosamettinen tunika, joka jättää olkapäät paljaaksi, mutta jossa on kuitenkin pitkät hihat. Metkaa. Kotona tunika osoittautui hieman liian tyköistuvaksi, vaikka grillikausi ei ole vielä alkanutkaan, joten lahjoitin vaatteen eteenpäin.

Vakosamettinen, goottihenkinen pitkä, musta liivi oli ihan must. Näin heti, että se ei mahtuisi minulle, ei vaikka lopettaisin syömisen viideksi kuukaudeksi, mutta tiesin erään, jolle se sopisi, joten liivi lähti mukaani kolmella eurolla.

Tässä vaiheessa tajusin, että olin säästänyt rutkasti rahaa, aikaa ja hermoja, joten palkitakseni itseäni menin vielä Lidliin ja ostin superhalpaa lonkeroa illaksi, jotta saisin lohtua Ruotsin hakatessa Suomen lätkässä.

Kerrassaan säästeliäs päivä, ja mikä parasta, jotkut ostamani vaatteet todellakin mahtuivat minulle.
Eivät ne aina tee niin.


-SusuPetal

torstai 15. toukokuuta 2008

Nyt äänestämään Suomen parasta muotiblogia!!!

Jokin aika sitten pyysimme teitä, tyylitietoiset lukijamme, ehdottamaan Lumppuja ja Lureksia-blogia Trendi-lehden äänestykseen kisaamaan vuoden 2008 parhaan muotiblogin tittelistä. Kiitos teidän, olemme lehden äänestyslistalla, joten nyt kipin kapin kaikki tyyliniekat antamaan tukenne Lumpuille. Äänestä meitä!

Voit tehdä
sen
täällä!

Vain
äänestämällä
meitä
voimme
voittaa.

:))




keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Pandalook


Huolestunut lukija lähestyi toimitusta ja halusi ehdottomasti tietää, miten tämän kevään suurin hottis ja must Pandalook saadaan taiottua kasvoille.

Tässä muutama vinkki Lumpuilta.

Monet hankkivat silmänsä mustaksi väkivaltaisessa suhteessa, mutta me täällä toimituksessa emme todellakaan voi suositella tätä tapaa. Jätä se kusipää. NYT! Heti!

Suositeltavampi tapa saada mustat silmänaluset on nukkua vähän ja viettää valveillaoloaika tietokoneella. Varsinkin uuden Blogilistan tihrustaminen ja Lumppuja ja Lureksia-blogin etsiminen omista suosikeista, tuottaa silmien alapuolelle mukavan harmahtavat varjot. Me täällä toimituksessa olemme viime päivinä yrittäneet jäljittää niitä kuuttakymmentä tilaajaa, jotka katosivat Blogilistan uusimisen myötä, ja voin kertoa, ettei yhdenkään toimittajan iho näytä enää kovin kuulaalta.

Tihrusta nyt siis vielä kerran suosikkisi läpi ja jos et löydä Lumppuja listalta, tilaa meidät!

Kaikkein takuuvarmin tapa on tukeutua meikkeihin, kuten alla olevassa kuvasta näemme. Meikeissä on se hyvä etu luomumustiin silmänalusiin verrattuna, että myös luomet saavat veikeän pandakerroksen. Muutama sipaisu mustaa luomiväriä, ripsiin väriä ja kulmakarvat koneella pois. Uudet kulmat saat muotoiltua mukavasti mustalla kajalilla. Muistakaa, krapulassa ei kannata viivoja vedellä.

Make pandas, not war!




-SusuPetal

tiistai 13. toukokuuta 2008

Löydä sisäinen kissatyylisi!

Kaikissa itseäänkunnioittavissa naistenlehdissä tulee olla Testi.
Ja koska tyylibogit ovat uusia naistenlehtiä, tulee tyyliblogissakin olla testi. Eikös? Sehän on aika luonnollista.

Oman sisäisen tyylin löytäminen on joskus vaikeaa.
Onneksi University of Nonsense (CA, USA) on tehnyt asiasta syväluotaavan tutkimuksen ja tullut siihen tulokseen, että ihmisen kissamaku korreloi hyvin pitkälti ihmisen sisäisen tyylin kanssa. Ja sisäinen tyylihän se on se joka parhaiten pukee ulkoakin.

Joten, valitse mieluisesi seuraavista neljästä kissasta, ja lue alempaa millainen on oma Sisäinen Tyylisi:



Punainen kissa:
Kuulut niihin ihmisiin, joiden mielestä parasta illanvietettä on istua takkatulen ääressä kutomassa. Kesällä kutomisen voi hoitaa myös takapihan riippukeinussa. Sen huomaa myös vaatteistasi. Pukeudut itse tekemiisi villapaitoihin ja pitsitoppeihin, ja lahjoitat niitä naapureillesikin. Tosin viime aikoina olet oudosti huomannut, että naapurien variksenpelättimien vaatteet muistuttavat kovasti kutomiasi kolttuja. Matkivat, ruojat.

Juhla-asusi on ruskeanvihreä hiippalakki tai kesäaikaan kukkaseppele, tilkkuhame tai -housut ja kärjestä suipponevat kengät joihin olet ommellut kulkuset. Olisi kovin ikävää jos juhlan keskellä katoaisit, ja kulkusten perusteella myös huononäköinen siippasi/ vaimokkeesi löytää sinut helposti.

Lumppuja ja lureksia suosittelee seuraavia ideoita Sisäisen Tyylisi korostamiseen:
- Ketunpunaiset tekokarvakaulukset
- Apostolisandaalit
- Kukkamekot
- Kirjavat silkkihuivit, mieluiten hiuksissa ja silmien väriin yhteensopiviksi matsattuna.


Musta kissa:
Valintasi on hyvin luonnollinen, musta(valkea) on aina muodissa. Sinä olet se josta Yö laulahteli "Hän oli katujen kuningatar, vuonna seitkytseitsemän..." Valitettavasti kuvittelet olevasi katujen kuningatar vielä kolmekymmentä vuotta myöhemminkin. Pukeudut mustaan, mustaan, mustaan ja joskus erehdyksessä tummansiniseen tai hopeisiin pikkukenkiin. Nahkatakki on jo liian pieni, käsiä ei saa liikutettua (se on se seitkytluvun malli...) mutta sitä on silti käytettävä, hyvää nahkista ei parane heittää mäkeen. Meikkaustyylisi on edennyt noin 1980-luvulle, ja tykkäät vallan paljon sähkönsinisestä ripsiväristä.

Juhla-asusi on hyvin lyhyt pikkumusta paljeteilla tai vaihtoehtoisesti kimalteleva haalari. Juhliin kuuluu ehdottomana osana myös otsatukkapermanentti ja taskumatti jonka voi kätkeä stay-up -sukkien varteen.

Lumppuja ja lureksia suosittelee seuraavia ideoita Sisäisen Tyylisi korostamiseen:
- Kultaiset pikkukengät
- Musta paljeteilla koristeltu hiuspanta jolla voi taltuttaa ylikasvaneen otsispermanentin. Myös muoviset tekojalokivet sopivat.
- Kokeile olla trendikäs, ja yhdistää nahkatakkiisi neonkeltaiset tai -oranssit legginsit.


Harmaa kissa:
Olet perinteitä vaaliva ihminen. Se, jolle isoäiti ja isoäidin isoäiti jättivät vaatevarastonsa. Kierrätys on ehdottoman kannatettavaa, ja perusgarderobisi on pojemittainen hame, paitapusero rintarossilla ja kylmillä ilmoilla slipoveri. Et ole trendien heiluteltavissa, mutta silti jaksat kerta toisensa jälkeen hämmentyä, kun kaupassa ikäisesi ihmiset teitittelevät sinua.
Käyt tasasin väliajoin kirpputorilla täydentämässä esiliinakokoelmaasi, ja etsimässä uusia tukevampia kävelykenkiä.

Juhla-asusi on isoäidin kansallispuku. L&L:n toimitus kannustaa voimakkaasti moisen arvokkaan asun käyttämiseen, mutta harkitse voisitko keksiä jotain hieman ilmavampaa kesäisille grillicocktaileille. Etenkin kun kuohujuoman puhdistus kansallispuvusta on aikaavievää puuhaa...

Lumppuja ja lureksia suosittelee seuraavia ideoita Sisäisen Tyylisi korostamiseen:
- Pitsiset kesäneuleet. Sellaisen hankkimiseksi voit ottaa yhteyttä esimerkiksi jonkun "Punaisen kissan" naapuriin, tai langansotkijaan itseensä.
- Crocsit tuovat väriä elämään ja väittävät niitä vielä mukaviksikin. Taloustalosta saa halvemmalla.
- Kameekorut. Mitä useampi sen parempi.


Tabbykissa:
Olet luontoihminen. Se, joka maastoutuu tilanteessa kuin tilanteessa: kotometsässä, Alpeilla, Lapin tuntureilla, Kauppatorilla ja toimistossa. Välillä ihmettelet jopa, miksi kukaan ei tunnu huomaavan sinua fiikuksen takaa. Osaat ulkoa niin mustarastaan laulun kuin hirven kosintakutsuhuudon. Tykkäät pukeutua vihreään, vihreään, vihreään ja sateisina päivinä harmaaseen tai ruskeaan. Perusasusteesi on lippalakki, johon on painettu oman rakkaan karvaturrin kuva, ja käytät ihan oikeasti niitä maastocrocseja.

Juhla-asusi on maanläheinen. Puserosi on tehty kesämökiltä löytyneestä pellavapyyhkeestä, ja alaosana on useimmiten viikunanlehtiä. Talvijuhliin varustaudut eskimotyyppisillä (teko)turkiksilla. Niitä kannattaa kuitenkin käyttää kohtuudella, etenkin jos juhlatila on lämmitetty.

Lumppuja ja lureksia suosittelee seuraavia ideoita Sisäisen Tyylisi korostamiseen:
- Muratti. Tänä kesänä paljon viikunaa trendikkäämpi ja tuo uutta vihreää asuusi.
- Mistelinoksat. Etenkin joulun aikaan ja hiuskoristeena.
- Maastokuvioiset legginsit (tai miehille salihousut). Sopii loistavasti yhteen hampusta tehdyn käsiveskasi kanssa.


Näin yksinkertaista on Oman Sisäisen Kissatyylin löytäminen

sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Turkulainen katumuoti suistaa tyylibloggaajan mielenhäiriöön

Siinä minä kävelin, mustaan pukeutunut kolea tyylibloggaaja, Turun kaduilla, coolina kuten aina huolimatta armottomana paahtavasta auringosta. Mustien housujeni lahkeista pilkottivat paljaat, kaupungin pölystä mustuneet varpaat mustissa sandaaleissa ja lähes huomaamaton tuulenvire viilensi kalvakkaa ihoani. Musta tunikani suojasi talven kelmentämiä käsivarsia, pandameikkini oli juuri kohdallaan ja tunsin oloni varmaksi kuten aina. Olin helvetin hyvän näköinen ja tyylikäs. Olinhan minä.

Epämääräinen pärinä selkäni takana sai minut kääntymään. Karistin tuhkat savukkeestani puolihuolimattomasti katukivetykselle ja annoin katseeni pyyhkäistä horisonttia, josta minua lähestyi rummun kumu ja värisinfonia. Korjasin aurinkolasejani tiukemmin silmilläni, vetäisin muutaman hätäisen henkosen savukkeestani ja katsoin kulkuetta, joka lähestyi minua uhkaavasti. Kilinää, kalinaa, helinää ja mahdoton määrä sifonkia leijui luokseni. Värien kirjo sai tietokoneen näyttöruutuun ja mustavalkoisiin valokuviin tottuneet silmäni kipinöimään alkavaa migreeniä. Värit vyöryivät ylleni ja tunsin jaloissani heikotusta.

Mikä oli tämä kumma kansa, joka ei tajunnut, että ainoastaan musta oli must ja hot! Mikä turkulaisiin oli mennyt? Miksi he kilisivät niin paljon? Miksi he liikkuivat tuolla tavalla?



Muistin hämärästi olevani itsenkin born in Heideken, mutta mitään muuta en muistanut. En ainakaan tuollaista värikylläisyyttä. Vai….ehkä…kenties…ja hyvin, hyvin hitaasti, savukkeen natsan alkaessa jo korventaa sormenpäitäni, aloin muistaa… olihan minulla ollut hippikausi silloin kauan, kauan aikaa sitten, ennen kuin mustasta tuli must. Hippi. Hippi!!!! Make love, not war! Make love, not babies!

Turkulaiset jatkoivat matkaansa, minä survoin sandaaleillani tupakan natsan liiskaksi ja juoksin Seppälään. Minun oli pakko saada vähän väriä, edes ihan hiukan. Ihan pakko!!!!
Alennusrekistä (onko muunlaisia) vapisevat sormeni poimivat tunikan, joka ei ollut musta. Uskaltaisinko? Voisinko? Kykenisinkö? Menettäisinkö katu-uskottavuuteni, jos pukeutuisin lilaan….

Se jää nähtäväksi.


-SusuPetal


torstai 8. toukokuuta 2008

Paitaa pukkaa


Nyt kun on kovasti omaa printtitekstiiliä kehissä, laitan yhden omankin esille. Tämä on itse asiassa kaverin ja mun yhteistuotantoa; vielä ei ole ehditty (jaksettu) laittaa tuotantoon. Pitäis se paitakauppakin ensin vissiin pystyttää. :-)

keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Hupututtaa

Heippa!

Olen tässä jo pidemmän aikaa pohtinut, että pitäisi suunnitella oma "blokipaita". No, paita muuttui tässä suunnitelmassa tosin huppariksi, koska en ole mikään hirveä perus T-paitojen ystävä. Niin sanotut tyttömallit(?) ovat kyllä ihan ookoo, näin omasta näkökulmasta koettuna ja katseltuna(vaikka ei onneksi tarvitse itse katsella itseään...). Niissä on meinaan yleensä kaula-aukko, joka ei kurista ihan niin kamalasti kuin tavallisen T-paidan kaula-aukko, jonka puristus on pahimmillaan melkein helvetillinen.

Lisäksi suunnittelin eräälle oman blokini lukijalle oman hupparin, kun mystinen "tyypiskö" tuntui niin kovasti olevan sen tarpeessa(tyypiskö?). Heti kun talous tästä hieman tasapainottuu - en kyllä osaa sanoa, milloin se ajankohta koittaa... - niin heppahupparia pukkaa tilaukseen. En meinannut painaa näitä itse, hesus sentään, pois se minusta. Näitä sen sijaan voisin ehkä harkita tekeväni myös itse(SusuPetalin ehdotus, terkkuja vaan Susupille:)).


"Heppahuppari" edestä:


"Heppahuppari" takaa:


"Lukijahuppari" edestä:


"Lukijahuppari" takaa:



Muita halukkaita hupparipuutteellisia (että voisin pistää pystyyn nääs sen kultakaivoksen, jota myös paitakaupaksi leikkisästi kutsutaan ;))?
Joo, ja sitten, mä siis NIIN TIEDÄN, että sydämet, ja siivet ja hepoliini ovat NIIN lääst kausi, mutta huu keers, en minä ainakaan.


<3Hepoliini

Äänestyksen tulos

Tuossa sivulla oli jonkin aikaa kysely, jonka tulokset -tadaa!!!!- ovat tässä. Onnettaren läsnä ollessa toimitus arpoi kaksi Lumppuja ja Lureksia-blogin vuosikertaa. Palkinnot on lähetetty voittajille ja jos toimituksessa on vikaa, syy ei ole tämän blogin toimittajien, vaan ongelma kenties löytyy blogilistalta, jossa jonkinasteisia ongelmia tällä hetkellä on. Hiukka, muahhahhhaa.

Äänestyksen tulosten mukaan lukijamme ovat sekä todella kauniita että todella älykkäitä ja heidän mielestään tämän blogin toimittajat ovat muodin edelläkävijöitä.
Aivan oikein vastattu.

Muutama luuseri yritti väittää, ettei ole mikään **un vakituinen lukija, mutta sitä emme usko. Valehtelevat. Hus, pois siitä sitten.

Uuteen äänestykseen otetaan kommenttilaatikossa mielellään vastaan ehdotuksia. Tosin -älkää tehkö äänestystä blogilistan toimivuudesta. Nokkosihottumani on liian pahana.


Olen vakituinen lukija, koska...
olen todella älykäs.
6% (6)
olen todella kaunis.
4% (4)
olen sekä todella älykäs että todella kaunis.
37% (40)
tämän blogin kirjoittajat ovat muodin edelläkävijöitä.
28% (31)
...mä mikään **tun vakituinen oo!!!!!!
26% (28)


-SusuPetal

tiistai 6. toukokuuta 2008

syntymän päivää päivitetään



Kun 50-vuotispäivä lähestyy, saattaa kuka tahansa joutua paniikin valtaan avatessaan vaatekomeron oven. Mitä panna päälle, jos ne tai ne tai ne tai nekin tulevat syntymäpäivänä ovesta sisään, vaikka lehti-ilmoituksessa nimenomaan lukee: MATKOILLA. Ei ole taaskaan mitään päälle pantavaa, saattaa todeta hermostuneena (itselleni kyllä huomautettiin, että alastiko muka aina kuljet?).

Hätä ei ole yleensä sen näköinen kuin miltä se aluksi vaikuttaa. Viisikymmenvuotiaalla on kaapissaan aivan varmasti musta takki, koska hautajaisia on ollut jo sen verran että hankinta on ollut tarpeen. Ellei ole, se kannattaa sinne hankkia, koska hautajaisilta ei nyt-vaan-voi-välttyä ja samoilla vaatteilla voi haudata sitten koko suvun. Kirppareilla on hyvin saatavilla mustia vaatteita - etenkin takkeja. Sitä paitsi musta takki on aina tyylikäs ja takin kanssa voi pitää niin pitkiä housuja kuin hamettakin ja siksi tässä ei paneuduta alaosaston oikeastaan lainkaan. Sen kun voi valita.


Musta korostaa värejä, joten takin alle kannattaa laittaa jotain värikästä. Kuvassa näkyvä oranssihuivi ja punainen t-paita on stailattu päivänsankarin värimaailman mukaisesti ja antaa juhla-asuun tarvittavan värin. Paita kannattaa valita huolella. Tässä nimenomaisessa stailauksessa otettiin huomioon päivänsankarin omat toiveet.


– Entäpä jos haluan päästä joistain vieraista eroon, hän kysyi huolestuneena, jolloin keksimme vaatteilla vihjailun. T-paita löytyi sattumalta kirjakauppa Sammakosta (nykyäänhän apteekeista saa pornoleluja ja postista suklaata ja, niin, kirjakaupasta vaatteita). Päivänsankari vain avaa takkinsa ja aremmat vieraat ehkä alkavat siinä vaiheessa vetää takkia päällensä eteisessä.

Tärkeä yksityiskohta takin rintapielessä on vasenpuoli, johon laitetaan rintamerkit ja muut ansiomerkit, jollaisen jokainen näppäräsorminen askartelee tuossa tuokiossa. Kuvassa näkyvä ansiomerkki on askarreltu komerosta löytyneistä lahjanauhoista ja keskelle on liimattu Tiimarista ostettu punainen jalokivi (tämä on totta: paperitarvikekaupasta saa jalokiviä). Sävyt sopivat hyvin toisiinsa ja punainen jalokivi kertoo päivänsankarin suuresta ja jalosta sydämestä.






Asia, jota Ei pidä missään nimessä unohtaa on alusvaatteet ja sukat. Pitsiä sen olla pitää !





Kuvan alushousut on löydetty kirpputorilta ja niissä on jopa kätevät pienet sivutaskut, johon tietenkin voi kätkeä tarpeen mukaan tarpeen mukaisia asioita.

Ja sukat sitten. Polvisukat ovat vallan kätevät, koska kuohuviiniä voi läikkyä housuille tai hameelle ja kesken juhlien päivänsankarin on päästävä eroon kastuneista vaatteista.

Näitä veikeitä polvisukkia saa edullisesti, mistä tahansa marketista. Pitsireunaisissa polviin asti ylettyvissä alushousuissa ja näissä polvisukissa voi juhlia jatkaa vaikka tanssimalla cancania aamuun asti.


Entäs sitten rintaliivit? Tähän asukokonaisuuteen ilmanmuuta mustat, jos nimittäin käy niin että juhlien edetessä sattuu jotain roiskahtamaan myös puserolle ja sekin on riisuttava, niin silti päivänsankarin kokonaistyyli säilyy eheänä, olkoonkin että päivänsankari olisi kuinka kuohuviinissä tahansa.


Tärkeintähän on: Tyylikäs Ilo.