tiistai 1. syyskuuta 2009

Ekologinen juhlatoppi ja miten se tehdään

Mitä tehdä maalla, kun saa kutsun juhliin eikä riepukauppaa ole mailla eikä halmeilla, ja iltapuvutkin jäivät kaupunkiasuntoon!? Tämä on jokaisen naisen painajainen, mutta huoli pois – juhlia ei tarvitse skipata!


Jokaisesta mökistä luulisi löytyvän ainakin tiskirättejä. Jos ei löydy, niin lainaa naapurimökistä.


Minulta löytyi tällainen upea marimekkotyylinen kukkarätti. Se on ihan merkkirätti, Wettexiä!Levitä rätti pöydälle ja tee sen reunoihin hammastikulla reiät. Rei’istä pujotat langan ja solmit sen selkäpuolelle ja kas – toppi on valmis! Jos ei mökistä löydy lankaa, niin pura ompeleet vaikkapa jostain vanhasta vaatteestasi tai verhoista.Halutessasi voit koristella topin paljeteilla, marjoilla tai aidoilla kukkasilla. Ainakin kehäkukat kukkivat vielä. jos mökillä on tusseja tai maalia, voit myös värittää rätin mielivärisi mukaiseksi.


Toppi on vedenkestävä, joten kevyt syyssade ei haittaa ja voit osallistua märkä t-paita (tai mrkä toppi) kisaan vallan mainiosti.

Alaosaksi suosittelen ihan vain alushousuja (stringitkin käy), joiden vyötäröstä voit laittaa esim. raparperilehtiä roikkumaan. Jos haluat olla über-hottis ja palhastaa pintaa, niin käytä koivunlehtiä!

Skåål, maakuntakirjeenvaihtaja lähtee nyt juhlimaan!

12 kommenttia:

Polga kirjoitti...

Isompikokoinen saa varmaan käyttää 2 - 4 rättiä. Ja puuterinvärisiin mummosloggeihin tunkea sitten... ööö... toooooosi isoja raparperinlehtiä?

SusuPetal kirjoitti...

Luulen, että puuterinvärisiin sloggeihin voisi työntä raparperinvarsia....

Ihanaa luomutuotantoa, luomu on niin in muodissakin ja nykyään saa tosi ihkuja tiskirättejä, olen nähnyt kaupassa ja naapurilla.

Kiitos maakuntakirjeenvaihtajalle! Maallakin voi olla cool!

lepis kirjoitti...

Niitä saisi varmasti myös mukavasti muotoiltua rinnan mukaan. Toisaalta ei niin isoja tiskirättejä taida ollakkaan, joilla meitsi pärjäisi. Täytyy visiin ommella yhteen koko paketti!

Mukavaa, että pääset juhlimaan siellä maalla ja pukeutumaan kunnolla!

Reine kirjoitti...

Hei, olisi kehittävä idea Wettexeihin liittyen!
Kastele 2-5 rättiä -vyötärösi mitasta riippuen. Kierrä rätit vyötärön ympärille, kiinnitä. Kuivuessaan rätti kutistuu ja kutistaa vyötärönkin. Voilá - korsetti on siinä. Eikä tule kalliiksi! Eritoten rulla-wettex on tuohon omiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Toisesta minihame..

Tiivi kirjoitti...

Ja mikä parasta, topin voi heittää käytön jälkeen kompostiin maatumaan! ;)

SuviAnniina kirjoitti...

huh, pitkästä aikaa nauroin ihan ääneen :-) väsymykselläkin saattaa olla kylläv asiaan osuutta...
Tää on kyllä ihan (raparperin)varteen otettava idea!
Mistä oletkin löytänyt noin upean desing rätin!!

hanne kirjoitti...

...ja vielä tyylikäskin...
=)

Arjaanneli kirjoitti...

Mulle tuli pikkanen onkelma.
Mites nyt sitte, ku mun tissit on jo ittessään niinku tiskirätit?
Imukelpoisuus olutta ja menyttä, mutta ulkonäkö kuten Wettexeillä..
Oikeestaan mullehan riittäis, ko piirtelis tusheilla kukkia. Siihe nännilän ympärille sais vaivattomasti vaik auringonkukkasen rustattua.Tai seitikin..vaiko hullukaalin?
Taas niiiin vaikee tehtävä!

marjaisa kirjoitti...

Olikin juuri taloudellisesti tiukkaa ja tarvitsisi edustaa itseään eräissä pirskeissään - näin saa ainakin edestavan etumuksen ja taustalle tavanomaisen takanapäin parjaamisen, kiitos neuvosta.

Anna kirjoitti...

Wiledoista sais myös- ja värivalikoimaakin löytyy? ( Kesää ajatellen, olisivat kevyitäkin :-)

Elegia kirjoitti...

Bästa lumpporna, täällähän on huikeita luovuuden osoituksia joka kommentissa!

isompikokoinen voi käyttää rättejä niin monta kuin haluaa ja rahat riittää. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että nykymuoti on avointa, joten saahan sitä pintaakin näkyä!!! Ei tässä mitään poolopaitoja olla tekemässä :D

Toppi on varma suksee siinäkin mielessä, että se imee kivasti kuolan ja muun töhnän, mikä valuu leukapieliä pitkin rinnuksille viimeistään loppuillasta.

Ja toki saa käyttää myös muita merkkejä, esim. sitä mainittua Wiledoa, jos ei ole varaa Wettexiin. Jos ei merkki ole tärkeä, niin ainakin yksivärisiä rättejä saa tarjoustalosta!