tiistai 22. syyskuuta 2009

VAIN HULLU HUHKII, LUMPPU OTTAA LUNKIMMIN!


Lumppukin huomaa syksyn tulon siitä, että ikkunat eivät näytä enää niin likaisilta. Aurinko malttaa pysytellä vastapäisen talon takana. Kiva juttu.


Lumppukin haluaa sisustaa syksyllä. Niin kuin talvella, keväällä ja kesälläkin. Aina voi sisustaa, jos siltä tuntuu. Sisustaminen on terapeuttista, silmiä hivelevää ja johonkin sitä aikansa on saatava kulumaan.


Lumppu ei kuitenkaan halua rehkiä, eikä hikoilla, ja totta puhuen vain äärimmäiset ihmiset pistävät koko kämpän remonttiin vain jonkun vaivaisen vuodenajan vaihtumisen takia. Lumppu pysyy kohtuudessa niin kuin aina ja tekee kodissaan pieniä, mutta ratkaisevia, helppoja ja kivan pirtsakkaita tats appeja (touch up in English).

Rasvainen, töhnäinen ja haiseva tiskirätti ei hivele silmää eikä sieraimia. Heitä likainen bakteerikasa pois ja hanki uusi puhdas tilalle! Hetkessä keittiö näyttää hygienisemmalta läävältä! Kauppojen hyllyt ovat täynnä hekumallisia tiskirättikuoseja! On ruutua, on raitaa, on aurinkoa ja mehiläisiä. Kaikkea kivaa!
Poistaaksemme edelleen keittiön sikamaista ulkoasua, hankimme samalla kauppareissulla uuden tiskiharjan. Kaupan valikoimissa on paljon syksyn muotivärejä, hulluttele hieman väreillä! Vanhaa harjaa voi edelleen käyttää vessanharjana, jos ei raski luopua rusahtaneista, mutta edelleen täysin taipuisista harjaksista.
Lumppukin on ekologinen ja lajittelee jätteensä. Kartongit on kiva heittää nurkkaan, koska nurkassa on tilaa, mutta paljon tyylikkäämmän nurkan saa, kun hankkii ekologisen paperikassin, johon kerätä kartongit. Kassin värinä kaunis ja hillitty beessi. Näin vähällä vaivalla nurkkasi on kuin suomalaisen designin pyhättö, miltei alttari!
Pöytä on siitä kätevä huonekalu, että sen päälle mahtuu paljon tavaraa. Jossain vaiheessa alkaa kuitenkin olla vaikeaa löytää pullaa käytettyjen nenäliinojen joukosta. Vaan ei hätää! Pöydän ilmeen uudistaa helposti heittämällä nenäliinat biojäteastiaan, laittamalla voin ja mehun jääkaappiin, viemällä lehden muitten lehtien joukkoon ja pinoamalla jäljelle jäävät tavarat somaan pinoon. Nyt löytyy pullakin, jota voi järsiä siistin pöydän ääressä. Helppoa, vai mitä?
Kauppareissun jälkeen muovikassit on helppo laittaa oven kahvaan roikkumaan. Siitähän ne löytää seuraavalla kerralla, kun pitää lähteä kaljaa ostamaan. Näky ei kuitenkaan ole siisti, oli sitten kaljoissa tai ei. Muovikassit pois kahvasta ja johonkin kaappiin, niin keittiön ovi jo ikään kuin kutsuu tulijaa istahtamaan puhtaan pöydän äärelle kupposelle.


Keittiön kuosiin laittamisen jälkeen alkaakin olla jo niin tympääntynyt kodin sisustamiseen, että muut huoneet saavat jäädä toiseen kertaan. Mutta mitään en lupaa.


-SusuPetal
16 kommenttia:

Polga kirjoitti...

Tsihih, just ostin uude(t) astiaharjat JA hammasharjat =O Mä tuunasin myös kylppärin, ah ja voi, kyllä on hienoa =E

Vielä en ole kuitenkaan päässyt pöytäosioon enkä muihin huone(e)isiin ja mietin lasketaanko parveke huoneeksi vaiko eikö? Ongelmia riittää lumppunakin...

SusuPetal kirjoitti...

Minä aloitin keittiöstä, hmm, koskakohan pääsen kylppäriin asti...

En todellakaan tiedä, Polga, onko parveke huone vai ei. Elämä on välillä niin kovin mutkallista.

Patina kirjoitti...

Taas varsin oivallisia ideoita... myönnettäköön, että olen itsekkin harrastanut tämän kaltaista sisustamistapaa jo jonkin aikaa...heh! Odottelen mielenkiinnolla muiden huoneiden "piristysideoita" ;D

SusuPetal kirjoitti...

Patina, sinulla on selvästikin sisustus siis hallussa!

Jaa-a, saa nähdä, koska jaksaa seuraavat huoneet. Sisustaminen on kuitenkin aika rankkaa hommaa, ettei sitä ihan koko ajan viitsi tehdä. Välillä pitää nukkuakin.

Maria kirjoitti...

Juuri sopiva määrä sisustamista, niin mielelle kuin kukkarollekin. Hyvä jos noinkaan paljon jaksaa panostaa. Mutta eikös se mene jotenkin niin, että pienikin kohennus saa koko asunnon näyttämään kuin uudelta?

SusuPetal kirjoitti...

On tämä kyllä aika äärimmäinen panostus, Mymskä, mutta joskus on ihan vaan pakko paiskia pitkää päivää!

Lopun aikaa voikin sitten nukkua, eikä silloin muiden huoneitten siisteystaso haittaa lainkaan.

Arjaanneli kirjoitti...

Jotenkin ihan älyttömän siistii!

SusuPetal kirjoitti...

Arja-Anneli, jotenkin minä olen vaan niin siisti!

Kesäminkki kirjoitti...

peukutan kaikin sorkin!

sanavahvistus on sellainen versio itsestäni, joka saattaisi saada kaikki tekstissä esitellyt muutokset tehdyksi kerralla: hyperme.

SusuPetal kirjoitti...

Hypermeä soisi kyllä itselleenkin, Kesäminkki, olo on edelleen nuutunut kaikesta sisustamisesta.
Raskasta.

Polga kirjoitti...

Lisään tähän nyt, että olen vasta tuossa harja-vaiheessa. Siis sekä keittiöön että kylpyhuoneeseen on uusittu harjat.

Loppu saa odottaa ;D Kun tämä ON todellakin niin raskasta.

SusuPetal kirjoitti...

Hyvä, että täsmensit, Polga, aloin jo huolestua!

Elegia kirjoitti...

Hei, tosi jännä toi pöydän siivoaminen! Sitä voisin melkein kokeilla itsekin - ei ole tullutkaan mieleeni, että jääkaappiin voi piilottaa kaikenlaista! Olen pidellyt aina eväitä pöydällä valmiina, koska se on niin kätevää eikä tarvitse turhaan roudata niitä eestaas. Mutta ehkä voisin tähän panostaa ja korjata pöydän vastedes jääkaappiin. Ja muuten, noi muovikassitkin voi laittaa sinne! Jää sitten ovenkahvat vapaiksi alushousujen kuivattamista varten. Joo joo, on mulla kuivaustelinekin ja ihan uusikin vielä. En vaan vitsi turhaan aukoa sitä - sehän kuluu!

SusuPetal kirjoitti...

Ilman muuta kannattaa kokeilla pöydän siivoamista, Elegia, ja ostaa riittävän iso jääkaappi!

Kuivaustelineet on paljon kätevämpiä paketissa, vievät vähemmän tilaa. Hullu niitä avaa!

Stazzy kirjoitti...

Great minds thin alike!
Just päätin tuosa aiemmin, että pitää heittää tiskirätti menemään, ja ostaa uusi, aniksenvihreä, että se sointuisi yhteen tiskiharjan kanssa.

SusuPetal kirjoitti...

Aniksenvihreä, vau, siellä päin maailmaa ollaan niin chic, Stazzy! Haastava väri, mutta kun saa keittiönsä sävytettyä sen mukaan oikein, niin se on aika feng shui.