maanantai 25. toukokuuta 2009

TUUNAAMISNIKSEJÄ VASTA-ALKAJILLE JA EDISTYNEIMMILLEKIN


On kamalan kivaa, kun osaa tuunata vaatteita. Hetkessä saa vanhasta vintagesta ihan modernia vaatetta joka Lumpulle.

Uhrasin rakkaan perusmustapoolopaitani näyttääkseni kaikille lukijoille, miten helppoa tuunaaminen on, kun sen osaa. Ihan esimerkkinä siis kaikille. Työvälineiksi riittävät terävät hampaat tai tylsät sakset ja hakaneuloja.
Poolo kaulassa on helteillä aika limaista. Siispä ekaksi leikataan kaula-aukkoa avarammaksi. Tämä on medium-kokoinen kaula-aukko, koska vaatteen kantaja on medium-ikäinen. Samalla hoidellaan hihat pois, mutta huom! poista hihat kokonaisina, älä silppua niitä matonkuteiksi!


Joitakin tämä pelkistetty kesälook tyydyttää, mutta ei tyylitietoisia Lumppuja, joten katkaisemme leikkaamamme hihat kahtia, siis ylä- ja alaosaan. Peittääksemme allit otamme hakaneuloja (väri vapaa ja tilaisuuden mukainen) ja kiinnitämme hihan yläosat toppiosaan. Hetkessä perustopista tulee mediumisti punk-henkinen.Olethan säilyttänyt pois leikatun kaulan? Sen kavennamme (saksilla), somistamme hakaneuloilla ja kas, siinä meillä on hieman hutsahtava kaulapanta. Vähän erotiikkaa kesään!

Kevään juhlat lähestyvät, kuka saa valkolakin, joku saa toisen ja lapsiakin saadaan. Tuollaisia juhlia varten puseron voi koristella hakaneuloilla. Itse tein simppelin kukan rintaan –joskus tekee mieli olla vähän naisellinen! 
Vaan kesä on lyhyt, enää vajaa kuukausi ja päivät alkavat lyhentyä, syksy saapuu ja alkaa paleltaa. Tässä vaiheessa tarvitaan hihojen alaosat, jotka kiinnitetään hakaneuloilla paikoilleen. Nyt puseroa vai taas käyttää talvellakin, kunhan sen alle pukee lämpimän laamapaidan.

Suosittelen muutenkin lämpimästi hakaneulojen tuunauskäyttöä, esimerkiksi sloggien kuminauhojen sanouduttua irti sopimuksesta, voi hakaneuloilla helposti kursia kokoon lököttävän takamuksen!

Oikein inspiroivia hetkiä 

tuunaamisen parissa! 

Kyllä Sinä osaat!


-SusuPetal


18 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Niin helppoa se on! Ja tyylikäs lopputulos.
Hakaneulat kuuluvat joka lumpun perustarvikkeisiin.

SusuPetal kirjoitti...

Eihän sitä tarvi muuta kuin osata, Mymskä!

Anne kirjoitti...

Hakaneulakikkaa voi käyttää myös pieniksi jääneissä farkuissa! Saumat vaan auki ja hakaneuloilla kiinni. Sexyä.

Sokea kana kirjoitti...

Hakaneulat vaativat enemmän sorminäppäryyttä kuin naittajan käyttö. Ja niitithän saa pois sillä niitinpoistajalla, jos muuttaa mielensä.
Mainio mm. auenneen helmapäärmeen kiinnittämiseen muuten, paitsi rikkoo vähän sukkahousuja, mutta eihän niitä kesällä käytetä.

Patina kirjoitti...

Aivan loistavia tuunausvinkkejä... mulla noita tuunattavia poolopaitojakin löytyy... tarttee vain hakea hakaneuloja kaupasta... vaikka mullahan olis kyllä nitojakin, ja reijittäjä ja kuminauhoja...hmmm....käviskös toi hakaneulakikka myös liian kapeaksi menneen hameen tuunaukseen... siis jos haluis siihen hieman leveyttä lisää... ;)

SusuPetal kirjoitti...

Anne, tuo on aivan loistava vinkki! Hakaneuloja voi sitten laittaa ketjuksi, kun kesä etenee ja grillimakkara ja kalja kasvattavat kroppaa!!!!

Sokea kana, enpä tullut ajatelleeksi tuota sorminäppäryyttä, kun olen itse niin kätevä käsistäni!!!! Nitoja antaa mukavan säväyksen ja nitojalla voi varmaan helpommin kirjailla noita rintabrossejakin kesän juhliin!

Ilman muuta, Patina! Kapeasta hameesta saa helposti mukavan kellohameen, jota tuuli sitten sievästi lennättää!

Anonyymi kirjoitti...

Rakkaat Lumput, löysin - ja tilasin - bloginne eilen. Kiitos kiitos kiitos!

Hakaneuloja ja naittajaa helpompaa muuten on tuunata jeesusteipillä. Ja kans kiltelee sillai seksikkäästi.

SusuPetal kirjoitti...

Oi, rakas anonyymi, olisit jättänyt nimesi, niin olisimme muistaneet sinua iltarukouksissamme! Olet selvästikin ihana, luova ja fiksu ihminen, sillä juuri sellaiset lukevat Lumppuja!

Jeesusteippi on muuten tosi sexyä!

Elegia kirjoitti...

No jee, tämä on tämän kesän MUST-juttu! Havaitsin muuten jossain riepukaupassakin, että rättejä oli koristeltu hakaneuloin. Ja sitten niistä pyydetään kauhea hinta, kun saman voi tehdä itsekin ja mikä parasta - saa juuri sellaisen kuin itse haluaa!!!!

Menenkin heti tonkimaan garderooppiani ja teen näillä ohjeilla itselleni hienon kesäpaidan!!1

SusuPetal kirjoitti...

Siis, ihan törkeää maksaa sellaisesta, minkä voi tehdä itse! Kauppiaat ovat hävyttömiä, Elegia!

Arjaanneli kirjoitti...

Älyttömän hiano lopputulos!
Mulle tuli jotenkin toi Hannibal Lecter mieleen tosta disainista....

SusuPetal kirjoitti...

Totta, Arja-Anneli, höpönassu Anthony Hopkinsilla taisi olla hakaneuloista kudottu kuonokoppa -ärhäkkä äijä puremaan!

Kutuharju kirjoitti...

Hekotihek, siis aivan loistava vinkki! Miksi ihmeessä en ole käynyt pöllimässä täältä vinkkiä joka päiväksi. Sitä vaan käyttää samoja lumppuja vuosikymmenestä toiseen kun voisi välin antaa vähän saksille ja hoksottimille töitä.
Tuo sanavahvistus näytti ensin haukkuvan mua kirppumuuliksi, mutta sitten tajusin, huh huh, että kirppu kirjoitetaankin vähän eri tavalla, eikä flee. Phew.

SusuPetal kirjoitti...

Joo, turha mennä Prismaan ostoksille, kun täältä löytyy vinkkejä joka lähtöön, Kutis!

Ja sellaisia vinkkejä, että tumpelotkin osaavat!

Hannele kirjoitti...

Hahha :)

SusuPetal kirjoitti...

Siitä vaan tuunaamaan, Hannele :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kamalannäköinen riepu, kukaan kehtaa mennä tollanen hakaneuloista väsätty kukkakoru rintapielessä mihinkään ylioppilasjuhliin tai häihin...

Voi *****.

SusuPetal kirjoitti...

Lumppu kehtaa!