keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Liivi päivässä pitää lääkärin loitolla

Karvaliivit ovat nyt kuuminta hottia niin Suomen kuin maailmankin muotimarkkinoilla. Itseään kunnioittava Lumppu ei kuitenkaan alistu muodinluojien orjaksi, vaan luo itselleen oman, ihastuttavan tyylin... pinnalla olevia trendejä muokkaillen.

Liivit, nuo hihattomat vaatekappaleet, joiden tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä, nousevat pinnalle tasaisin väliajoin: milloin neulottuina slipovereina, milloin nahkaisena tai farkkuisena versiona... tai niine karvoineen. Halusin kuitenkin herätellä Lumppujen uskollisen lukijakunnan kekseliäisyyttä ja persoonallisuutta ehdottamalla muita materiaaleja kuin kuollutta eläintä muistuttavaa (kaikkihan tietävät, että turkis on niinku ei-ei, mutta nahka on niinku joo-joo).

1. Seinäliivi. Oivallinen asu niihin hetkiin, kun haluat vältellä huomatuksi tulemista, eli ns. sulautua seinään. Esimerkiksi huonoille oppilaille, jotka eivät halua tulla kuulustelluiksi Indonesian historiaa koskien. (Vaikka kuka muka EI tietäisi kuka on Indonesian presidentti, eiku kuningas, eiku.) Toimii parhaiten kun suunnittelu on toteutettu huoneen seinäpinnoite huomioon ottaen.


2. Älä-ammu-mua-hirvenä –liivissä Lumppua ihastuttaa sen käytännöllisyyden lisäksi harmoninen värimaailma, sekä tietenkin taskunsuihin kiinnitettävät huomiovalot (jotka voi halutessaan viritellä myös olkapäille). Ehdoton DIY-projekti kaikille metsässä hirvenmetsästysaikaan, ja miksei muulloinkin liikkuville. HUOM! Ei suositella niille, joiden lampaankääpäpaikka on ehdoton salaisuus, kyseisen liivin käyttäjää ei ole kovinkaan vaikea seurata salaa.


3. Aatami-ja-Eeva –liivi on tarkoitettu lämmikkeeksi niille, joita nyky-yhteiskunnan pukeutumispakot ahdistavat, mutta jotka silti joutuvat elämään Suomen ilmastossa. Porontaljan sijaan voitkin verhoutua viininlehtiin, tunnet itsesi ah-niin-perinteiseksi ja kukaan ei edes hämmästele paljasta takapuoltasi, sillä upea tekstuuri vie ohikulkijoiden huomion. Mites se menikään: "New York, Pariisi, Vaalimaa, pian ympäri maailmaa, näki vanhat ja kakarat kansainväliset pakarat liivimallit."4. Keisarin-Uudet-Vaatteet -liivi sopii parhaiten niille, joilla on hyvin vahva ja vakaa itsetunto. Liivi on siitä ihastuttavaa ja modernia materiaalia, että sen näkee ja tuntee vain jos siihen uskoo tarpeeksi. Eräs hyvin salainen lähteeni kertoi minulle, että Joulupukin bisneksillä olisi jotain tekemistä tämän materiaalin tuotekehityksen kanssa.


Jos ette löytäneet itsellenne sopivaa (tai vaikka löysittekin), ehdotuksia ja kommentteja otetaan vastaan. Suorastaan hingutaan, kuten Lumpputoimituksessa on tapana.

7 kommenttia:

Famu falsetissa kirjoitti...

Taidan tehdä liivini villiviinistä. Sitä minulla on paljon. Paljas tapuoli ei haittaa, koska minulla on takapuolessa persikkaposket.

SusuPetal kirjoitti...

Olen itse suosinut appelsiini-iholiiviä, mutta joskus on pakko vähän revitellä ja kokeilla uutta.
Etenkin tuo seinäliivi houkuttelee, taidan ommella muutaman kukan liiviin lisäksi ja sulautua seinäruusujen joukkoon.

Kuollut elukka rinnuksilla on sou laast siison. Kuka nyt hinkuaa tapetun majavan perään, OMG!

Polga kirjoitti...

Kuin tilauksesta ,D Heheeh. Mulla on oikeasti Seinästä Repäisty Liivi. Eli takavuosina kiskoin seinältä semmoisen kudelman ja tein siitä liivin - musta, jossa vähän väriä(kin)... Toimii! Eli minä olen sitten Aito Lunppu, ihanaa =D *lähtee kotona heti kaivelemaan liiviä esille*

Susu, ei tapettua majaa kukaan hingu *tsihih*, ei minkkiä, ei. Mutta miten ois syntymättömän ponin nahkaa, kuten Jimbon pökät? =O

Stazzy kirjoitti...

Famu,
Persikkaisuus on hyvä juttu. Ihmisten pitää saada nauttia hedelmistä.

Susu,
Seinäkukkaisuuskin on uudesa huudossa. Kuka sitä nyt haluaisi koko ajan olla tanssitettavana?

Polga,
Seinästä Repäisty Liivi on aika KOOL! Sussa on kaikki oikean Lumpun tuntomerkit.

Arjaanneli kirjoitti...

Mä nään silmissäni liivin, jossa ois etumuksessa daisarit.

Sithän ne ois ihan oikeet tissiliivit?
Vai oliks ne jo keksitty?

Pelastusliivit vois olla semmoset, mis ois monta taskua, jois ois niiku tulitikkuja, pattereita,Lettermänni, kuivamuonaa, ompelulankaa,hitsipilli, laastaria ja semmostakaikkee...

Oisko näistä tuotantoon...?

Stazzy kirjoitti...

Arjanneli,

noi on suorastaan loistavia ideoita. Pitää varmaan ilmoittaa tuotantoon heti. Ottaisivatkohan Korvatunturille..?

Aadia kirjoitti...

Hei mä oon siis niiiiin in, ette hei tiekkää, siis tosiaan hei niiiin in. Mä oon kokonaa hei ihan seinäliivi, vitsit ku kaverit kuulee, voi vitsit heeeei.

Kiitos Stazzy :)
Kui osuitki juuri tänään, ja tää on niin hauska.