torstai 24. heinäkuuta 2008

Voihan VINTAGE!


Käytin tilaisuutta hyväkseni ja haistelin hieman Tukholman trendituulia viettäessäni muutaman päivän läntisessä naapurissa.

Siinä, tallatessani Stokiksen katuja terveellisissä biosandaaleissani, kävi hyvin pian selväksi, mikä on ajan henki, must of the must ja hot of the hottest.

Se on Vintage.

Otetaan Elma-tädin lypsymekko, Kaisa-serkun piikkarit, Aino-mummon siivousmekko ja Terttu-vainaan pitsinen kirkkopusero, lätkäistään kaupan nimeksi Vintage, hintalappuun muutama kymmen ja sata euroa (tai siis muutama tuhat kruunua, Ruotsissa kun ollaan) ja voila!

Äimistyneenä kiersin noita Vintage-kauppoja, joissa siis oli perinteistä kirpparikamaa tyyliin ”vintiltä kun löytyi, eikä viitsi vielä kuteiksi silputa". Hinta ei vaan ollut perinteistä kirpparitasoa, ehei ja hahhah. Isotädin essusta sai pulittaa rapeat kruunut.

Ja jep, kohta se vintage on täälläkin ja tulee halvemmaksi ostaa uudet vaatteet kaupasta.

Ihminen on niin vekkuli otus.


-SusuPetal
8 kommenttia:

emmi2410 kirjoitti...

heh heh. niin totta.

suomessa minäkin katselin niitä äidin vanhoja riepuja, (joita toki ennenkin käytin ja rakastin) ihan uusin silmin: Tää maksais tukholmalaisessa second hand -kaupassa ainakin 600 kruunua.

mutta onhan siinä käytetyssä aina jotain charmia ja tunnelmaa. Tosin kivempi silti, kun voi sanoa: tää on mun mummon serkun anopin vanha kuin että tää on vintage-kaupasta.

SusuPetal kirjoitti...

Joo, emmi, eihän niissä vaatteissa ole mitään vikaa, mutta ne hinnat...OMG!

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Vintage vaatteet on kyllä ihania, mutta tietty kun suosio kasvaa niin hinnat nousee. Jotkut vaatteet toki on arvokkaitakin, mutta ihan välttämättä lypsymekot ei sitä vielä ole, mutta toisaalta kyllä nekin alkaa kohta olemaan jo antiikkia. ;))

SusuPetal kirjoitti...

No, minä ostan lypsymekkoni mielummin vähän halvemmalla, Itkupilli:)

Elegia kirjoitti...

Siis voi vintage, olen aikaani edellä! Mullahan on kaappi täynnä vintagea mm. punavalkoruudullinen toppi (ent. mummon piknikliina) ja ihana keltavalkoruudullinen tunika (ent. mummon mökkiverhot) jne. Paljonkohan niistä sais, jos veis myyntiin. Varmaan ainakin pari tuhatta erkkiä. Sit vois lähteä Tukholmaan niillä rahoilla shopailee :D

SusuPetal kirjoitti...

Miksi lähteä katusoittajaksi Stokikseen, kun voi tienata kaljarahat myymällä vintageaan kadulla, Elegia!

Miu kirjoitti...

En voinut olla tirskahtelematta tälle merkinnälle! Kirjoitustyyli on vaan niin ihanan sarkastinen :)

SusuPetal kirjoitti...

Ihana kirjoittaja, muahhhaaa:)