tiistai 1. heinäkuuta 2008

Festarikesän ykkösjalkineet

Puhuvat kukkua, kun väittävät, että kesän ykkösjalkineet olisivat Crocsit.

Mitä sellaisilla muovisilla länttänöillä edes tekee? Kompastuu puunjuuriin?

Pariisin luksusputiikkeja kolutessani (ne alennusmyynnit, ne alennusmyynnit...) opin mikä on loppukesän, ja vielä syksyn sienimetsienkin, ykköskenkä:

Turvakengät, tai tarkemmin ottaen turvakalossit.

Turvakalossien juju on niiden suojaavuus ja muunneltavuus. Tavallisista turvakengistä poiketen niihin saa ilmettä laittamalla alle vaikkapa riikinkukonkirjavat tennarit. Taattu katseenkääntäjä. Perusväri on ainatyylikäs musta, korostettuna pienellä ripauksella punaista tai sinistä kärjessä.Turvakalossit ovat ehdottomat etenkin kesän festarireissulla: suojaavat varpaita(kärkihän on siis kova), estävät alla olevan kengän pohjaa mutaantumasta (laittaa vaikka gladiaattorisandaalit)... ja niillä on hyvä potkia pois liian lähelle yrittäviä kännisiä Romeioita.

Turvakalossit ovat ehdottomat etenkin kesän festarireissulla: suojaavat varpaita (kärkihän on siis kova), estävät alla olevan kengän pohjaa mutaantumasta (laittaa vaikka gladiaattorisandaalit)... ja niillä on hyvä potkia pois liian lähelle yrittäviä kännisiä Romeioita.

Festari-iän ohittaneelle kansanosalle suosittelen turvakenkiä tanssilavalle. Ei varmaan tarvitse selittää miksi...

Loppuun vielä etenkin naisille suunnattu malli turvakalossista: tuohon saa todistetusti alle myös korkokengät. Kakkosen merkitystä lukijat saavatkin sitten ihan itse pähkäillä päissään.Kiitokset Sirokolle juttuideasta.

8 kommenttia:

Polgara kirjoitti...

Juma, taas mä voin olla muodin mukana. Kummisedällä on vanhoja turvakenkiä - mä voin lainata niitä huoletta! Eiks niiden kuulukin olla vähän isot. Enkä mä halua mitään leidi-mallia, saa olla oikeen kunnon kengät ;D Hienoa, kiitti vinskusta *lähtee Kummisedän luo vinkumaan kenkiä lainaan*!

Stazzy kirjoitti...

Vähän isot ei haittaa mitään, ainahan niihin saa villasukkia alle...

Anonyymi kirjoitti...

Wow! Tahtoo heti tuollaiset turvakengät! Pitääkö lähteä Pariisiin saakka hakemaan?

Anonyymi kirjoitti...

Säärikarvatkin kuvissa oli yhtä mukavan rennon näköisiä kuin kengätkin. Aitoa menoa!

Polga kirjoitti...

Vinksuna vaan, että monenmonet Tsadin duunarit saa työn puolesta tuollaisia kenkiä ja myyvät niitä hulppean halvalla Tsadin Intrassa *virn*... Jostakin syystä! (älkää antako ilmi, en minä puhu nimillä)

Polga kirjoitti...

Vinksuna vaan, että monenmonet Tsadin duunarit saa työn puolesta tuollaisia kenkiä ja myyvät niitä hulppean halvalla Tsadin Intrassa *virn*... Jostakin syystä! (älkää antako ilmi, en minä puhu nimillä)

Stazzy kirjoitti...

Polgan vinkki onkin oiva säästövinkki.
Tätä lisää!

Iiris kirjoitti...

Siis tää on paras muotiblogi evö mihin oon törmännyt! Muihin kyllästyy niin nopeasti. Täällä kokee olonsa kovin kotoisaksi ja itsensä hyvin trendikkääksi. Tänne tulen palaamaan varmasti, jos kohta hankkimillani turvakengillä jaksan tietsikan ääreen vielä löntystellä.