torstai 14. elokuuta 2008

Vaatteet kertovat – Vaateskooppi 3/6

Tässä kolmannessa osassa pääsemme kurkistamaan leijonien ja neitsyt-ihmisten vaatekomeroihin. Seuraavassa neljännessä osassa onkin sitten vuorossa vaaka ja skorpioni (Lumppujen ja Lureksin sivuilla viikoilla 39-40).

LEIJONA

Motto: Haluan tehdä sen, koska haluan tehdä sen. –Amelia Earhart

Kirjallinen hahmo: Amelia (Jane Mendelsohn: Minä olin Amelia Earhart)

Mistä ihmeestä tuo valo tulee, ulkonahan sataa kaatamalla ja on umpiharmaata? Joku täällä nyt selvästi säteilee. Ei mutta, hyvänen aika, sehän on ystävämme Leijona! Kesänmerkeistä viimeinen ja valovoimaisin.

Hän on ilon ja luovuuden sydämellinen edustaja, jonka tehtävänä on olla oma ihana ja kaikkien rakastama itsensä. Ihmissuhteissakin tämä valonlapsi edustaa rakkauden potentiaalista voimaa, avointa sydämen paljastamista sekä romanttista rakkautta.

Leijonien syntymäpäivän aikoihin eletään kesän lämpimimpiä aikoja, jolloin koko luomakuntakin nauttii valosta ja lämmöstä. Ilmat ovat helteisiä ja on myös ukkosta, sateita sekä leppeitä poutapäiviä. Elämästä voi nyt nauttia isosti. Ihmiset säteilevät kilpaa auringon kanssa toteuttaen omia aurinkoisia ja leikkisiä puoliaan: on lomaa, vapaata työstä ja normaaleista arjen rutiineista.

"Oma juttu" on välttämätön eläinten kuningattarelle (tai kuninkaalle) ja heidän onkin aina kuunneltava itseään enemmän kuin ketään muuta. Leijonalla on itsekunnioitusta, mutta voivat he olla olla turhamaisiakin ja pikkusen snobeja. Nöyryys opitaankin vasta seuraavassa merkissä, Neitsyessä.

Elämänpelkoa eivät Leijonat juurikaan tunne vaan aidon Leijonan sydän on täynnä valoa ja energiaa. Optimismilla voitetaankin vaivatta suuriakin vaikeuksia. Elämähän usein on juuri sellaista, millaiseksi sen itse luomme. "Maalaa maailmasi" -mainoslause itse asiassa sisältääkin paljon syvällisemmän sanoman kuin ajattelisi. Leijona onkin oiva esimerkki tyypistä, joka osaa ja uskaltaa maalata maailmansa kaikenlaisilla väreillä. Jopa mustalla.

Leijona nauttii huomion kohteena olemisesta ja moni Leijona omaakin loistavat esiintymislahjat sekä esiintymistä suuresti avittavaa itseluottamusta. Hänestä löytyy pitkäjänteisyyttä ja sitoutumiskykyä, joten mikään pinnallinen liehuja hän ei ole ja rinnassa sykkii kaiken lisäksi lämmin sydän, joten lempeä ei elämästä koskaan puutu.

Vaatekaapista löytyy:

Koska Leijona on niin säteilevä merkki, on hänen värimaailmansakin sen mukaista: kullanväristä ja kullanoranssista kellanpunaiseen sekä oranssinpunaiseen. Kultaa, kimallusta ja glitteriä ja lumpuista lureksia niin vaatteissa kuin sisustuksessakin. Kaikki, mikä kiiltää ja kimaltaa kiinnostaa, joten hänellä saattaa olla myös runsas korulipasto.

Syksyn tullen leijonakin pukeutuu lämpimämmin ja kaivaa oranssinkeltaisen villapuseron komerosta jakaen itseensä ladattua kesän valoa talven pimeydessä kahlaaville lähimmäisilleen.
NEITSYT

Motto: "Kriitikko on jalaton mies joka opettaa juoksemista." - Channing Pollock, taikuri

Kirjallinen hahmo: Tim (Iris Murdoch: Nunnia ja sotilaita)

Syksyn ensimmäinen merkki neitsyt on villityn hillitty ja hillityn villitty, ahkera sekä säntillinen ja luotettava puurtaja.

Eletään alkusyksyä ja lämpötila laskee viikko viikolta, päivät ovat leutoja eivätkä enää kovin helteisiä. Vilja, marjat ja sienet kypsyvät ja ne poimitaan sekä säilötään talven varalle. Sadonkorjuu merkitsee kasvukauden tuotteiden korjaamista talteen. Myös ihmisen maailmassa vaaditaan ahkeruutta ja työtä jotta sadonkorjuu onnistuisi ajallaan.

Neitsyen syntymäpäivät siis osuvat hetkeen jolloin luonto valmistautuu syksyyn. Lämmin ja huoleton kesä on päättymässä ja kaikki kesän kypsyttämä kerätään, poimitaan tarkasti talteen ja jyvät erotellaan akanoista. Vuodenaikansa velvoittamina neitsyet ovat tarkkakatseisia huolehtijoita, jotka haluavat parantaa ja kehittää olemassa olevia systeemejä sekä järjestelmiä niin yksityiselämässään kuin laajemmissa ympyröissä. Neitsyt kyllä huomaa kun joku asia ei ole kohdallaan tai muuten oikealla tolalla.

Kesän ja syksyn rajalla syntynyt Neitsyt nojaa syksyyn ja vie ihmisenkin pois luonnon kasvukaudesta sosiaalista ja henkistä kasvua kohti. On tullut aika valmistautua vuoden kylmää puoliskoa varten, laittaa kuntoon asiat ja välineet, jotta lähestyvä talvi voitaisiin ottaa turvallisesti vastaan.

Neitsyen tehtävänä onkin hioa, kehittää, viimeistellä, pyrkiä kohti täydellisyyttä, lisätä kaikenlaisia taitoja, tietoja työn laatua ja kädentaitoja, hienontaa, analysoida, eriyttää materiaa, välineellistää, osoittaa parannuskeinoja ja täydellistymisen keinoja sekä menetelmiä.

Neitsyet ovat tarkkanäköisiä parantajia niin läheisilleen kuin kaukaisimmillekin tuttaville, heidän havaintokykynsä on selkeä ja kirkas kuin puhtaan kaivon vesi. He oivaltavat mistä itse kunkin elämässä kiikastaa ja he osaavat useimmiten myös pukea oivalluksensa sanoiksi, joita on myös helppo ymmärtää. Siksi he usein toimivat kirjallisilla aloilla ja kykenevät tekemään uskomattomia työmääriä. Samoin kuin luonto pyyteettömästi luovuttaa satonsa korjattavaksi luovuttaa myös Neitsyt oman panoksensa muiden käyttöön ja usein hyvin vaatimattomasti. Kaikesta ahkeruudestaan huolimatta monet Neitsyet nimittäin kokevat elämänsä aika-ajoin turhauttavaksi puurtamiseksi.

VAATESKOOPPI

Kaapista löytyy:

Neitsyeiden vaatekaapista löytyy asianmukaisia, tilanteeseen ja säähän sopivia sekä siistissä kunnossa olevia vaatteita, jotka ovat hyvässä järjestyksessä komeron hyllyillä, vaikka hän olisi kuinka epäsosiaalinen ja boheemi elämäntavoiltaan, mikäli näin ole niin hän ainakin potee huonoa omaatuntoa. Värimaailma on maanläheistä ja luonnonmukaista, epäluonnollisen kirkkaat värit miellyttävät häntä vain poikkeustilanteissa.

Syksyllä Neitsyt pukeutuu, kuinkas muutenkaan kuin järkevästi ja kunnolla, koska eräs alitajuinen pelko vaivaa häntä: hän saa flunssan tai saa jonkun vakavamman viruksen tai bakteerin kiusakseen ja sairastuu.
(Teksti: Hirlii, Töhryt: Hepoliini)

11 kommenttia:

Bambi kirjoitti...

Ihiiiih, kylläpä osuikin nappiin tuo tekstiosuus :D *LOISTAA*

Mutta vaatteiden osalta en ole ihan satavarma allekirjoittaisinkohan, hmmm.... - No, luultavasti jos vain olisin tarpeeksi rikas kultaan ja kimallukseen :)

SusuPetal kirjoitti...

Tässähän olen minä, kun nuo kaksi yhdistää.
Jep.

Polga kirjoitti...

Kohdalleen, osittain ;D Tahtois vaan tuommoisen vaatteen, vaiks ei käyttäiskään...

Anonyymi kirjoitti...

kiitos hepoliini kuvista !

susupetal,sinun tarvitseekin yhdistää kaksi kun on kaksi paria silmiäkin.

ja saa sitä toisetkin yhdistellä, jos on tarve. ;-)

- hirlii

hepoliini kirjoitti...

;)

marjaisa kirjoitti...

Nappiinsa osuneet kuvaukset ainakin klassisen astrologian mukaan. Tosin myös esim. Venuksen sijainti kartalla ja askendenttimerkki vaikuttaa pukeutumistyyliin, mutta eipäs nyt nipoteta. Ja jokainenhan on kuitenkin yksilö... Palaan katsomaan mitä te minusta, skorpionista aiotte sanoa. Hyvä idea tämä pukuhoroskooppi.

Anonyymi kirjoitti...

jep marjaisa,

tästähän voipi sitten valita ja yhdistellä. ihan kukin makunsa ja mieltymystensä mukaan.

-hirlii

Maurelita kirjoitti...

Hei tiesittekö mimmit että olette tapetilla Facebookissa ryhmässä "Luksusta arkeen, perkele !"

http://www.new.facebook.com/group.php?gid=7710679935

Hieno homma !!! =D

Sinne vaan valenimillä ja hervottomilla kuvilla mukaan...

SusuPetal kirjoitti...

Oho, kiitos tiedosta, Maurelita. Hmm, olen kyllä päättänyt, että minä en Naamakirjaa mene, mutta ehkä joku muu...

Maurelita kirjoitti...

Juu tiedän, mutta ehkä joku kollektiivinen feikkipersoona Lumppu Lureks voisi astua näyttämölle..... tadaaaaaaaa ???!

Ja koskas tänne leviää se itselaukaisijavillitys jota on havaittu Violetilla, Liivialla ja alunperin Vilijonkalla ????

SusuPetal kirjoitti...

Suunnitteilla on ollut Miss Lumppu-kisa, mutta katsotaan sitten syksymmällä...