lauantai 30. elokuuta 2008

Videovastaus lukijakysymykseen




-SusuPetal

torstai 21. elokuuta 2008

MITÄ MIELTÄ TE OLETTE?

Olen kuullut, että jos tarvitsee silmälasit, niin ei kuitenkaan pitäisi käyttää laseja, koska ne eivät ole naiselliset. Pitää olla piilarit.


Ellei sitten halua näyttää älykkäältä. Silmälasit kuulema tekevät viisaan näköisiksi. Onhan nörteilläkin silmälasit.

Ja Harry Potterilla.

Marilyn Monroella ei ollut silmälaseja leffassa Kuinka miljonääri naidaan, koska ”miehet eivät pidä silmälasipäisistä tytöistä”.


Olen ihan sekaisin. En edes tiedä, haluanko naida miljonääriä. Haluan vain, että voin raapia silmiä vapaasti.


Voiko olla molempia? Samaan aikaan siis, niin kuin naisellinen ja älykkään näköinen?


Mitä mieltä te olette?





-SusuPetal


torstai 14. elokuuta 2008

Vaatteet kertovat – Vaateskooppi 3/6

Tässä kolmannessa osassa pääsemme kurkistamaan leijonien ja neitsyt-ihmisten vaatekomeroihin. Seuraavassa neljännessä osassa onkin sitten vuorossa vaaka ja skorpioni (Lumppujen ja Lureksin sivuilla viikoilla 39-40).

LEIJONA

Motto: Haluan tehdä sen, koska haluan tehdä sen. –Amelia Earhart

Kirjallinen hahmo: Amelia (Jane Mendelsohn: Minä olin Amelia Earhart)

Mistä ihmeestä tuo valo tulee, ulkonahan sataa kaatamalla ja on umpiharmaata? Joku täällä nyt selvästi säteilee. Ei mutta, hyvänen aika, sehän on ystävämme Leijona! Kesänmerkeistä viimeinen ja valovoimaisin.

Hän on ilon ja luovuuden sydämellinen edustaja, jonka tehtävänä on olla oma ihana ja kaikkien rakastama itsensä. Ihmissuhteissakin tämä valonlapsi edustaa rakkauden potentiaalista voimaa, avointa sydämen paljastamista sekä romanttista rakkautta.

Leijonien syntymäpäivän aikoihin eletään kesän lämpimimpiä aikoja, jolloin koko luomakuntakin nauttii valosta ja lämmöstä. Ilmat ovat helteisiä ja on myös ukkosta, sateita sekä leppeitä poutapäiviä. Elämästä voi nyt nauttia isosti. Ihmiset säteilevät kilpaa auringon kanssa toteuttaen omia aurinkoisia ja leikkisiä puoliaan: on lomaa, vapaata työstä ja normaaleista arjen rutiineista.

"Oma juttu" on välttämätön eläinten kuningattarelle (tai kuninkaalle) ja heidän onkin aina kuunneltava itseään enemmän kuin ketään muuta. Leijonalla on itsekunnioitusta, mutta voivat he olla olla turhamaisiakin ja pikkusen snobeja. Nöyryys opitaankin vasta seuraavassa merkissä, Neitsyessä.

Elämänpelkoa eivät Leijonat juurikaan tunne vaan aidon Leijonan sydän on täynnä valoa ja energiaa. Optimismilla voitetaankin vaivatta suuriakin vaikeuksia. Elämähän usein on juuri sellaista, millaiseksi sen itse luomme. "Maalaa maailmasi" -mainoslause itse asiassa sisältääkin paljon syvällisemmän sanoman kuin ajattelisi. Leijona onkin oiva esimerkki tyypistä, joka osaa ja uskaltaa maalata maailmansa kaikenlaisilla väreillä. Jopa mustalla.

Leijona nauttii huomion kohteena olemisesta ja moni Leijona omaakin loistavat esiintymislahjat sekä esiintymistä suuresti avittavaa itseluottamusta. Hänestä löytyy pitkäjänteisyyttä ja sitoutumiskykyä, joten mikään pinnallinen liehuja hän ei ole ja rinnassa sykkii kaiken lisäksi lämmin sydän, joten lempeä ei elämästä koskaan puutu.

Vaatekaapista löytyy:

Koska Leijona on niin säteilevä merkki, on hänen värimaailmansakin sen mukaista: kullanväristä ja kullanoranssista kellanpunaiseen sekä oranssinpunaiseen. Kultaa, kimallusta ja glitteriä ja lumpuista lureksia niin vaatteissa kuin sisustuksessakin. Kaikki, mikä kiiltää ja kimaltaa kiinnostaa, joten hänellä saattaa olla myös runsas korulipasto.

Syksyn tullen leijonakin pukeutuu lämpimämmin ja kaivaa oranssinkeltaisen villapuseron komerosta jakaen itseensä ladattua kesän valoa talven pimeydessä kahlaaville lähimmäisilleen.




NEITSYT

Motto: "Kriitikko on jalaton mies joka opettaa juoksemista." - Channing Pollock, taikuri

Kirjallinen hahmo: Tim (Iris Murdoch: Nunnia ja sotilaita)

Syksyn ensimmäinen merkki neitsyt on villityn hillitty ja hillityn villitty, ahkera sekä säntillinen ja luotettava puurtaja.

Eletään alkusyksyä ja lämpötila laskee viikko viikolta, päivät ovat leutoja eivätkä enää kovin helteisiä. Vilja, marjat ja sienet kypsyvät ja ne poimitaan sekä säilötään talven varalle. Sadonkorjuu merkitsee kasvukauden tuotteiden korjaamista talteen. Myös ihmisen maailmassa vaaditaan ahkeruutta ja työtä jotta sadonkorjuu onnistuisi ajallaan.

Neitsyen syntymäpäivät siis osuvat hetkeen jolloin luonto valmistautuu syksyyn. Lämmin ja huoleton kesä on päättymässä ja kaikki kesän kypsyttämä kerätään, poimitaan tarkasti talteen ja jyvät erotellaan akanoista. Vuodenaikansa velvoittamina neitsyet ovat tarkkakatseisia huolehtijoita, jotka haluavat parantaa ja kehittää olemassa olevia systeemejä sekä järjestelmiä niin yksityiselämässään kuin laajemmissa ympyröissä. Neitsyt kyllä huomaa kun joku asia ei ole kohdallaan tai muuten oikealla tolalla.

Kesän ja syksyn rajalla syntynyt Neitsyt nojaa syksyyn ja vie ihmisenkin pois luonnon kasvukaudesta sosiaalista ja henkistä kasvua kohti. On tullut aika valmistautua vuoden kylmää puoliskoa varten, laittaa kuntoon asiat ja välineet, jotta lähestyvä talvi voitaisiin ottaa turvallisesti vastaan.

Neitsyen tehtävänä onkin hioa, kehittää, viimeistellä, pyrkiä kohti täydellisyyttä, lisätä kaikenlaisia taitoja, tietoja työn laatua ja kädentaitoja, hienontaa, analysoida, eriyttää materiaa, välineellistää, osoittaa parannuskeinoja ja täydellistymisen keinoja sekä menetelmiä.

Neitsyet ovat tarkkanäköisiä parantajia niin läheisilleen kuin kaukaisimmillekin tuttaville, heidän havaintokykynsä on selkeä ja kirkas kuin puhtaan kaivon vesi. He oivaltavat mistä itse kunkin elämässä kiikastaa ja he osaavat useimmiten myös pukea oivalluksensa sanoiksi, joita on myös helppo ymmärtää. Siksi he usein toimivat kirjallisilla aloilla ja kykenevät tekemään uskomattomia työmääriä. Samoin kuin luonto pyyteettömästi luovuttaa satonsa korjattavaksi luovuttaa myös Neitsyt oman panoksensa muiden käyttöön ja usein hyvin vaatimattomasti. Kaikesta ahkeruudestaan huolimatta monet Neitsyet nimittäin kokevat elämänsä aika-ajoin turhauttavaksi puurtamiseksi.

VAATESKOOPPI

Kaapista löytyy:

Neitsyeiden vaatekaapista löytyy asianmukaisia, tilanteeseen ja säähän sopivia sekä siistissä kunnossa olevia vaatteita, jotka ovat hyvässä järjestyksessä komeron hyllyillä, vaikka hän olisi kuinka epäsosiaalinen ja boheemi elämäntavoiltaan, mikäli näin ole niin hän ainakin potee huonoa omaatuntoa. Värimaailma on maanläheistä ja luonnonmukaista, epäluonnollisen kirkkaat värit miellyttävät häntä vain poikkeustilanteissa.

Syksyllä Neitsyt pukeutuu, kuinkas muutenkaan kuin järkevästi ja kunnolla, koska eräs alitajuinen pelko vaivaa häntä: hän saa flunssan tai saa jonkun vakavamman viruksen tai bakteerin kiusakseen ja sairastuu.




(Teksti: Hirlii, Töhryt: Hepoliini)

Miten yhdistää työ- ja ranta-asut

Tohtori Armi Paini esittelee blogissaan uusinta muotia lääkäreille. Sisarhentovalkoisten pikkuruiset valkeat mekot kalpenisivat kateudesta jos voisivat, sillä näissä sitä vasta on jotain!

Tätähän voisi vielä tosin kehittääkin. Ehkäpä kaarimaljoista voisi sormistaan enemmän (tai vähemmänkin) näppärä tekaista oivat sandaalit. Jalka maljaan, pari kierrosta heftaa koko komeuden ympäri ja voilà! Rennon katu-uskottavat jalkineet niin työhön kuin rannalle ovat syntyneet.

sunnuntai 10. elokuuta 2008

Visalla valovoimaa!

Olen saanut käyttööni virtuaalisen Visan, kiitos Itkupillille ja Sadulle.


Ensin ajattelin käyttää luottoa tylsästi: ostaa ruokaa ja juomaa, hankkia sadevaatteet syksyksi ja muuta yhtä mielikuvituksetonta, mutta onneksi satuin katsomaan peiliin.

Tajusin, että muiden silmissä näytän varmaan ihan kaamealta. Siis, kesän jäljiltä maha on kuin oluttynnyri, posket roikkuvat leuan alapuolella, luomet ovat turvoksissa kuin kipakan koti-illan jälkeen. Kroppa on pehmeä ja valkoinen, sormet känsäiset, kynnet lohjenneet, polvet ruvella ja pohkeet täynnä suonikohjuja.


Olen kävelevä ongelmajäte ja aiheutan kanssaihmisille takuuvarmasti kiusaantumista, huonoa oloa ja myötähäpeää. Ei auta, vaikka yritän verhota torsoni muodottomiin mustiin rytkyihin. Se vain pahentaa näkyä.

Oloni on kyllä ihan oma eli hyvä, mutta tehdäkseni maailman hieman kauniimmaksi, lieventääkseni muiden ihmisten esteettistä tuskaa, olen päättänyt hyödyntää saamaani Visaa henkilökohtaisen kauneuden lisäämiseksi.


Valkaisin hiukset ja tarkoitukseni oli ottaa siihen joku kiva, syksyn trendiväri, mutta sain allergisen reaktion bliitsistä. Nyt olen lääke- ja kortisonikuurilla, mutta kunhan iho lakkaa märkimästä, aion kokeilla laseria –sillä saa kuulema ihanan tuuheat, jopa 67 % runsaammat hiukset!!!!!!


Varasin ajan plastiikkacenteriin. Silmäpusseista tehtiin poskiin hieman täytettä, koska valitettavasti vuosien saatossa poskipääni ovat hieman laskeutuneet.


Hymyni on myös valahtanut, joten otsan lisäksi iskettiin botoxia huuliin. Puhuminen on nyt mahdotonta, mutta luojan kiitos aina voi kirjoittaa! Sitä paitsi, puhun muutenkin niin paljon paskaa, että ei väliä.


Leuan linja on jotenkin sulautunut kalkkunankaulaan, mikä varmaan aiheuttaa kuvotusta kanssakatsojissa. Ostin kivan, mustan poolon –se peittää mukavasti korvan takana olevat tikit ja lämmittää syksyn tuulten alkaessa puhaltaa.


Nämä pääoperaatiot ovat jäykistäneet niskani, mutta ei hätää. Käyn säännöllisesti fysioterapiassa ja varmaan jouluun mennessä saa pään kääntymään jonkin verran.


Tissithän pitää naisella olla ja mieluimmin kaksi kappaletta ja kohtuullisen isot. Naisellisuushan on kiinni rinnoista.

Ainakin miehet roikkuvat niissä.

Hieman minua harmittaa, että sain porttikiellon kaikilta lentoyhtiöiltä silikonieni räjähdettyä Välimeren yllä. Eihän siinä hätälaskussa kuollut kukaan! Junalla on niin hidasta matkustaa, ja lisäksi joutuu pakostakin tuijottamaan kanssamatkustajien tyylittömiä kasvoja ja kuteita.

Ehkä opettelen ajamaan autoa.


Tietääkö muuten kukaan, miten voisi hyödyntää sen laardin, joka syntyi rasvaimuni tuotoksena? Voiko sitä käyttää paistamiseen? Voiko sillä muhevoittaa muuten niin laihan, tanskalaisen joulukinkun?


Ensi viikolla menen jalantypistysleikkaukseen. Jalkani nimittäin näyttävät naurettavilta uusissa korkkareissani. Kengän numeroni on 42½ ja näytän transulta. Jotain on tehtävä!


Muuten kyllä pidän uusista vaatteistani. Kunhan vielä jonain päivänä pystyn kävelemään ilman rollaattoria ja henkilökohtaista avustajaa, tulen näyttämään tosi kolealta!

Ja sehän on tärkeintä! Näyttää hyvältä muiden silmissä.


Voittehan te tulla katsomaan minua sairaalaan, mutta älkää tuoko mitään syömistä tuliaisiksi. Personal trainerini ei anna minun syödä mitään, eikä se syöminen oikeastaan enää onnistukaan. Lääkäreiden mukaan nielun halvaantuminen on ohimenevä sivuoire.


Minun pitäisi nyt luovuttaa Visaa eteenpäin. Se tuntuu kurjalta. Sopiiko, että pidän sen vielä vähän aikaa, sillä olen aloittanut psykoanalyysin, joka tulee maksamaan maltaita. Haluan tutkia naiseuttani hieman pintaa syvemmältä, eikä se ole halpaa lystiä.



-SusuPetal






tiistai 5. elokuuta 2008

Miesten mahatutkimus ja helletyylivinkit

Tiedustelin taannoin blogissani saako mies paljastaa mahansa kesähelteillä. Asiasta tein ihan äänestyksen ja tilaa vapaalle kommentoinnille oli myös järjestetty.


Tässä nyt vihdoinkin kyselyn tulokset. Parempi laittaa ne vasta näin ilmojen viiletessä, etteivät miespolot mene sekaisin. Nyt heillä on aikaa melkein kokonainen vuosi miettiä, miten pukeutua ensi kesänä.


Suurin osa kyselyyn vastanneista 24 ihmisestä oli sitä mieltä, että mies saa paljastaa kupolinsa, jos se on hyvä. Klikkaa kuva isommaksi ja katso siitä tarkemmin äänijakauma.





Vapaissa kommenteissa ei oltu niinkään kiinnostuneita miesten mahoista, vaan siellä annettiin yleisiä tyylivinkkejä herrojen pukeutumiseen. Tärkeää oli mm. se, ettei miehen persvako näy.

On muuten aika mielenkiintoista, että miehiltä vaaditaan persvaon piilottamista samaan aikaan, kun naisten muoti kannustaa sen paljastamaan. Mitä tästä voisi päätellä?!


Listaan tähän kommenttien pohjalta IN ja OUT –listat miesten asuvalintoja helpottamaan. Kommetit ovat kokonaisuudessaan luettavissa täällä.


IN:

- Riittävän pitkälahkeiset shortsit (SE ei saa vilahdella lahkeesta).

- Jos on hyvä hauis, saa käyttää t-paitaa, hihatonta tai muuta lyhythihaista paitaa.

- Väljät ja luonnonkuituiset vaatteet (tämä on miehen mielipide eli periaatteessa sitä ei kannata noteerata)

- Lippalakki oikein päin päässä.


OUT:

- Persvaon vilauttelu.

- Kalsareiden näkyminen housujen alta (tätä esiintyy yleensä tyylissä, jossa päällihousut roikkuvat lähellä polvia.

- Kultaiset kaula- ja ranneketjut.

- Paidattomuus muualla kuin uimarannalla.

- Lippalakki väärin päin päässä (sallitaan lapsille alle 10 vee).


EVVK: Yksi oli sitä mieltä, ettei mitään rajoja, vaan kukin tällätköön tyylillään!


Mitä mieltä täällä ollaan asiasta?


Elegia

sunnuntai 3. elokuuta 2008

KASARILOOK!


Shoppaaminen, etenkin vaatteiden sovittaminen, on paljon mukavampaa pienessä nousuhumalassa. Nousevassa kännissähän kaikki tuntuu vaan kivalta, mahdolliselta ja lystikkäältä.


Niinpä tässä jokin aika sitten, pienten panimoiden suurilla tuotteilla kostutettuina päätimme kanssabloggaajan kanssa käydä haistelemassa tulevan syksyn uusia trendejä eri lumppukaupoissa. Mehän olemme muoti- ja tyylitoimittajia, emmekä siis erota työ- ja vapaa-aikaa toisistaan.

Pääasia, että on juomista.


Sukelsimme vaaterekkien sekaan sangen hilpeällä mielellä, ja ilakoimisemme lisääntyi entisestään huomatessamme, että kasarilook on tulossa takaisin. KASARILOOK! Siis, ei oo totta, OMG! LOL! Tuokaa minulle Don Johnsonin pää lautasella!

Olkatoppaukset, korkea vyötärö housuissa, lepakkohihat, hiihtarit ja piikkarit (unohtakaa crocsit nyt saman tien, ne eivät vaan ole koleita hiihtareiden kanssa), kultaiset vyöt, hyllyvät kiharapilvet, pilottitakit, Don Johnsonin valkaistut hampaat, solariumrusketus ja brasilialainen bikinivahaus!


Oh, show me the way to the next whiskey bar…


Syksyn muotiväri (ennen kevään neonvärien tuloa) on vihreä, vihreä ja vihreä.


Onnistuin sillä alkuperäisellä 80-luvulla välttämään kyseisen vuosikymmenen muodin pukeutumalla jo silloin mustaan. Samoin aion tehdä myös nyt.


***


Muuten, H&M on lisännyt kokovalikoimaansa mukavasti: nyt tällainen normaalikokoinen ihminen voi hankkia omat paitansa myös henkkamaukasta. Älä epäröi, vaan sovita rohkeasti: se 3XL sopii sinullekin!

Jäin vain ihmettelemään, laskuhumalan alkaessa riipiä päänahkaani, miten ihmeessä minulla on ollut niinkin vääristynyt kuva vartalostani: luulin olevani ihan perusämmä.





-SusuPetal