torstai 19. kesäkuuta 2008

Vaatteet kertovat: Vaateskooppi 2/6

Tässä toisessa osassa ovat alku- ja keskikesän merkit: Kaksonen ja Rapu. Kolmannessa osassa kerrotaan sitten loppukesän merkistä Leijonasta ja alkusyksyn ensimmäisestä merkistä Neitsyestä.

KAKSONEN

Motto: Jutellaanko ensin? (tai: Eni-ro nollakaks-nollakaks)

Kirjallinen hahmo: Tiuhti ja/tai Viuhti (Muumilaaksosta)

Kaksonen on kommunikoinnin ammattilainen ja vaikka kaikki kaksoset eivät toimisikaan toimittajina tai kirjailijoina tai olisi kirjastoihmisiä niin he lukevat paljon, koska heidän tiedonjanonsa on loputon. Usein heillä on vähintään kaksi ammattia kaksi lemmikkiä kaksi kumppania ja kaksi blogia ja kaksi puhelinnumeroa ja toisinaan jopa kaksi kotia. He rakastavat kaksimielisiä vitsejä ja kaksinaisuuksia, ylipäätään kaikkea mitä on kaksi. Nämä vilkkaat ja eteeriset tyypit joutuvatkin usein valinnanvaikeuksien keskelle sisäisen dualisminsa vuoksi. He lörpöttelevät mielellään milloin vain siihen tarjoutuu mahdollisuus, koska heidän mielestään juoruilu on tiedonvälitystä. Hän keskustelee kepeästi ja vaivatta kahden ihmisen kanssa yhtä aikaa kahdella kännykällään. Yksin olleessaan kaksonen soittaa viidelle ystävälleen ja kertoo kaikille olevansa omissa oloissaan sekä pyytää kaikkia kavereitaan soittelemaan hänelle pitkin päivää. Kaksoset saattavat siemaillessaan siideriään kesäterassilla flirttailla jopa omalle peilikuvalleen ja joskus he jopa onnistuvat siinä, jolloin he huomaavat lähteneensä jatkoille itsensä kanssa. Värejä he käyttävät joko melko hillitysti tai sitten reippaasti liioitellen. Keltainen voisi hillitä heidän vilkasta mieltään.

VAATESKOOPPI

Kaapista löytyy:
Joka tilanteeseen sopivia vaatteita, vaatekaappi on usein iso ja täynnä. Kaksosilla on sekä hameita että housuja – myös kaksosmiehillä, heidän ennakkoluulottomuutensa ja vaihtelunhalunsa näkyy myös vaate valinnoissa. Kanssaeläjät ostavat hänelle takkeja tai housuja, joissa on mahdollisimman monta taskua kännyköitä varten. Kihlasormus kannattaa kiinnittää kuten naparengas hänen napaansa.

Kesällä: Kaksoseen voi törmätä aivan hyvin kirpputoreilla, etenkin kesätapahtumissa, koska siellä tapaa mielenkiintoisia ihmisiä ja hän on utelias kuulemaan mitä hänen tapaamilleen ihmisille kuuluu. Kaksonen voi kesäaikaan myös viihtyä hyvin nudistirannoilla tai muissa paikoissa, joissa voi olla ilman vaatteita. Viuhahtelu on varmaan jonkun kaksosen keksimä pikku pila.


RAPU

Motto: "Sydämellä on syynsä, joita järki ei tunne" – Blaise Pascal

Kirjallinen hahmo: Anna Karenina

Tämä sympaattinen herkkäsieluinen olento peittää pehmeän sisimpänsä vahvan kuoren alle, hän pysyttelee pitkään tarkkailijana ennenkuin päästää ketään lähelleen. Koti on hänen linnansa, vaikka se olisi 19 neliömetrin yksiö kaupungin laidalla. Perhe, perinteet ja vakaa turvallinen elämä ovat se perusta, jolle hän rakentaa elämänsä. Hän on kiintynyt syvästi ystäviinsä ja pitää heistä kiinni läpi elämänsä. Perheensä hylännyt rapu voi joutua elämässään traagisen rakkauden pauloihin kuten Tolstoin Anna Karenina. Ilman perhettä rapu on syvästi onneton. Ystäviään rapu kohtelee kuin muumimamma paitsi, jos häntä on loukattu, jolloin hän saattaa käpertyä kuorensa sisään ja olla puhumatta useita viikkoja, kuukausia jopa useita vuosia. Ravun tunnemuisti on erittäin pitkä. Hän on keräilijä, joka ei hevin luovu omistamistaan tavaroista, vaikka niitä olisi kellarikomerokin ääriään myöten täynnä. Raha-asiansa hän hoitaa hyvin eikä kärsi minkäänlaisesta puutteesta, vaikka sitä hän alitajuisesti pelkääkin. Pakastin on aina täynnä ja läheisillä hyvät sekä turvatut olot.

VAATESKOOPPI

Kaapista löytyy:
Se vanha ja värinsä kadottanut t-paita kahdenkymmenen vuoden takaa, jonka rapu sai nuoruuden aikaiselta ystävältään ja ne villasukat, jotka isoäiti neuloi hänelle lapsena ja se villapaita, jossa on jo muutama reikä, mutta jonka hän sai äidiltään kun lähti opiskelemaan. Näiden lisäksi kaapista löytyy merkkivaateita ja monta pesua kestävää paitoja, puseroita ja housuja. Rapu ei pidä liian räikeistä väreistä, hän pukee mieluiten ylleen luonnollisia värejä, sellaisia värejä jotka palauttavat hänen mieleensä rakkaat muistot.

Kesällä: Rapu pukeutuu mukavasti ja siististi. Kesäshortsit saattavat olla viime vuosikymmeneltä ja kesäpaita siltä tietyltä etelänmatkalta ostettu, mutta niissä on muistoja ja tuoksuja. Hän nauttii kesästä täysin rinnoin, onhan hän kesänlapsi, joka on saanut lapsesta asti saanut syntymäpäivänään tämän kesän mansikoista tehtyä kakkua. Kuten myös tänä kesänä.[Vaateskooppi: Hirlii, kuvat: Hepoliini]

13 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Mansikkakakkua synttäreillä -joillakin on onnea.

Jäänpä odottamaan uusia osia ja oman vaatekaappini sisällön paljastamista.

Isopeikko kirjoitti...

Peikko tuumaa välillä näitä skooppijuttuja kun niitä on 12 erilaista. Käykös siinä niin kun että kirjoittaa yhdestä skoopista niin lukijoita on vain se yksi kahdestoistaosa maksimista?

Stazzy kirjoitti...

peikko, ei välttämättä. Luinhan minäkin tuon, vaikken ole rapu tahi kaksonen.

Anonyymi kirjoitti...

jessus!

olenpa onnekas tämän hömpän kirjoittajana. oioioi - kiitos hepsu.

- hirlii

Hepsu kirjoitti...

Kiva jos kelpasi :) (ehkä seuraavakin kerta sitten tulee mun kohdalla vielä?;))

Ja kiitos että sain tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

niin hauskoja ja hulluja nää sun kuvitukset. paljon iloa.

- hirilii

Anonyymi kirjoitti...

hyvä isopeikko,
voihan se olla niinkin että sussa on kaksitoista tai yksikahdestoista osa siitä maksiimista.

maksiimi. se kuullosta tuolta menestys aattelta ja uuden-ihmisen-luomiselta. yäks.

sanoisin näin näistä skoopeista, että ihan tämmöistä vapaapaita elämää tässä harjoitetaan. ilosta anarkiaa.

-hirlii

Anonyymi kirjoitti...

Hah hah, hohhoh! Se on kuulkaa niin että tuo kaksikymmentä vuotta T-paitojen iäksi on alimitoitettu! Muuten osui nappiin, mutta täällä ei ainakaan pukeuduta ei minkään värisiin vaatteisiin! Se on vissi se.

Mansikkakakkuapa hyvinkin :) Lucky me!

Anna Karenina on kieltämättä yksi lempikirjojani ja pakastin on täynnä.

savisuti kirjoitti...

Kaksosena en ihan tunnistanut itseäni vaikka onhan tuo motto kyllä niin totta! Mutta, veljeni Rapu, en tiennytkään, että sinä hänet noin hyvin tunnet? :o)

Elegia kirjoitti...

Minun mieheni on kaksonen ja ajattelin juuri tuon horarin lukiessani pistää hänet liekaan loppukesäksi... Tai elämäksi :D

Oaras ystävättäreni sen sijaan on rapu ja kuvaus osui aivan yksiin! Meille tuli taannoin kerran (siis yhden ainoan kerran koko yli kymmenen vuoden tuttavuuden jälkeen) toraa eräästä asiasta ja hän murjotti pari kuukautta ennen kuin suostui vastaamaan maileihin ja soittoihini! Mutta hän on niin ihana, että annan anteeksi :D

hirlii kirjoitti...

savisuti:
tapasin veljesi kauan sitten. suhteemme on yhä salainen.

Anonyymi kirjoitti...

Muuten nauratti, mutta pitikö se yksi kohta kopioida Juoppohullun päiväkirjasta? :(

Maija kirjoitti...

Tuo rapu osui aika nappiin. Meitä on lähipiirissä neljä ja kaikille tuo osuu.
Pakastin on täynnä, kuten kaikki muukin mahdollinen. Moniin vanhoihin vaatteisiin olen kasvanut niin kiinni, että eihän niistä voi luopua!
Lähes joka skooppia edustaa joku läheinen, joten eiköhän noista tule luettua suurin osa.