lauantai 17. toukokuuta 2008

Erikoista, halpaa ja joskus jopa vartalollekin sopivaa

Vaatteiden ostaminen on vihoviimeistä. Inhoan shoppailua, vihaan vaatteiden sovittamista ja itara sydämeni vuotaa verta, jos minulle yritetään myydä perusteepaitaa kolmellakymmenellä eurolla.
Toisaalta, sehän ei ole tyhmä, joka tarjoaa kalliilla, vaan se, joka suostuu maksamaan.

Kirpputorit ovat siitä hyviä ostospaikkoja, ettei sovituskoppeja juurikaan ole, joten voi ihan huoletta tempaista rekiltä tai vaatekasasta sopivan rytkyn, heilutella sitä arvostelevasti silmiensä edessä, katsoa hintalappua (jos sellaista ylipäänsä on) ja päättää ostoksesta sen kummemmin hikoilematta.

Tänään kiertelin Tikkurilassa (joo, se on Vantaata…) eri kirpputoreja ja kierrätyskeskuksessakin piipahdin. Hihaan tarttui muutakin kuin pölyä. Taannoinen Turun reissuni ja siellä näkemäni väriloisto saivat minut sortumaan hippihippililaan, maata viistävään mekkoon, joka kätkee hyvin allensa tulevan grillikesän aikana hankitut grillikilot. On se muuten kummaa, että kesällä muka syödään kevyesti edullisia vihanneksia ja hemmotellaan stressimahaa terveellisillä salaateille. Hah, grillimakkara ja olut eivät todellakaan kevennä oloa kesällä. Kuka muka laihtuu kesällä?
No, hippimekon hinta oli kaksi euroa. Ei paha.

Viinipunainenkin on aika hippiä, joten mekon ylle vilpoisina kesäiltoina siinä makkaran hiiltymistä odotellessa, voin heittää harteilleni joustosamettisen paidan. Näppärä pystykaulus suojaa kurkun käheytymistä.
Hintaa yksi euro.

Löysin aivan ihastuttavan siivoustakin kolmella eurolla! Se, että en pahemmin siivoa, ei estä omistamasta siivoustakkia, varsinkin kun kuosi oli pirteä tiikeri.

Kaiken tämän väriloiston jälkeen oli pakko saada mustaa. Viidellä eurolla lähti mukaani joustosamettinen tunika, joka jättää olkapäät paljaaksi, mutta jossa on kuitenkin pitkät hihat. Metkaa. Kotona tunika osoittautui hieman liian tyköistuvaksi, vaikka grillikausi ei ole vielä alkanutkaan, joten lahjoitin vaatteen eteenpäin.

Vakosamettinen, goottihenkinen pitkä, musta liivi oli ihan must. Näin heti, että se ei mahtuisi minulle, ei vaikka lopettaisin syömisen viideksi kuukaudeksi, mutta tiesin erään, jolle se sopisi, joten liivi lähti mukaani kolmella eurolla.

Tässä vaiheessa tajusin, että olin säästänyt rutkasti rahaa, aikaa ja hermoja, joten palkitakseni itseäni menin vielä Lidliin ja ostin superhalpaa lonkeroa illaksi, jotta saisin lohtua Ruotsin hakatessa Suomen lätkässä.

Kerrassaan säästeliäs päivä, ja mikä parasta, jotkut ostamani vaatteet todellakin mahtuivat minulle.
Eivät ne aina tee niin.


-SusuPetal

11 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Ohhoh, nyt täytyy kyllä perua ennakkoluuloiset puheet Turunlilasta! Voisin nimittäin hyvinkin kuvitella kiskovani tuon lilan luomuksen päälleni kesäillan grillijuhliin. Ja miksen voisi myös päivällä lepatella samaisessa asussa nurmikentällä ja tehdä kukkaseppeleitä?! Ehdottomasti jotain väljää olisi hankittava kesän juhlien varalle, sillä edellisiin asuihin ei mahdu kuin nykyiset makkarat :D

Tais muuten tuo alin ostos olla kallein, mutta mitäpä nainen ei tekisi kauneuden eteen?! Itse pidän koti-illan, sillä mies ei ole täällä tänään tekemässä minulle pandalookkia enkä jaksa meikata itse. Huoh.

SusuPetal kirjoitti...

Turunlila ei todellakaan ole niin paha kuin voisi kuvitella.
Kyllä minäkin aion tuo ylläni kirmata ties missä ja laulan tätä.

Joo, lonkerot maksoi hiukka enemmän, mutta saahan niistä pantin.

Polga kirjoitti...

Toi hippijuttulilamekko kävis varmaan mullekin - mulla on ollut sellainen, hassua kyllä, musta! =D Hyviä löytöjä, mä tein taas Huutis-ostoksia.... ehhhhh.... mistäs sitä liikuntakyvytön muualta. Onneks on kans lonkeroo (vihanneslaatikossa, se siis takaa kilot!). Kippis kuteille ja ei kun naks lonkuille ,D

SusuPetal kirjoitti...

Sinun pitää tehdä juttu niistä huutis-ostoksistasi, Polga! Ehdottomasti!

Miten minulla on sellainen olo, että tästä tulee pitkä, kuuma hippikesä! Ja me olemme tämän trendin luojia:))

Lonkeroa vihanneslaatikossa. Vau, niin viisasta ja vähäkalorista!

Zepander kirjoitti...

Saako täällä ripittäytyä? Hyvä. Vaikka olen henkeen ja vereen kirppisihminen, menen joskus ihan vaatekauppaan. Tänään menin vihdoin Mentalwearille ja ostin ihan uuden valkoisen brainwash-teepaidan.

Kiitos, helpotti.

SusuPetal kirjoitti...

Onhan tuo aika ekstriimiä, Zepander...että ihan kauppaan....mutta me täällä lumpuissa olemme avarakatseisia, avaria ihan noin fyysisestikin, joten ripittäydy vaan. Luepa kymmenen terveteille ja saman verran vatsapunnerruksia.

Katili kirjoitti...

Tykkäsin erityisesti noista kahdesta pystykauluksesta ja niistä vielä tarkemmin tuota alempaa. Iik. Ihanan rock. (sanavahvistuksena on muuten itkuduw)

SusuPetal kirjoitti...

Pystykaulus pitää kurkun kunnossa, Katili:)

Nuo sanavahvistukset ovat välillä aika herkullisia.

lepis kirjoitti...

Kolttuja!

SusuPetal kirjoitti...

Kolttu kesän tekee, sanoi jo vanha kansakin, Lepis.

Anonyymi kirjoitti...

Hassuja tyttöjä. Sarkasmi tässä blogissa puree aina toisinaan, tää mekkokirjoitus oli sitä parhaimmillaan!