sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Turkulainen katumuoti suistaa tyylibloggaajan mielenhäiriöön

Siinä minä kävelin, mustaan pukeutunut kolea tyylibloggaaja, Turun kaduilla, coolina kuten aina huolimatta armottomana paahtavasta auringosta. Mustien housujeni lahkeista pilkottivat paljaat, kaupungin pölystä mustuneet varpaat mustissa sandaaleissa ja lähes huomaamaton tuulenvire viilensi kalvakkaa ihoani. Musta tunikani suojasi talven kelmentämiä käsivarsia, pandameikkini oli juuri kohdallaan ja tunsin oloni varmaksi kuten aina. Olin helvetin hyvän näköinen ja tyylikäs. Olinhan minä.

Epämääräinen pärinä selkäni takana sai minut kääntymään. Karistin tuhkat savukkeestani puolihuolimattomasti katukivetykselle ja annoin katseeni pyyhkäistä horisonttia, josta minua lähestyi rummun kumu ja värisinfonia. Korjasin aurinkolasejani tiukemmin silmilläni, vetäisin muutaman hätäisen henkosen savukkeestani ja katsoin kulkuetta, joka lähestyi minua uhkaavasti. Kilinää, kalinaa, helinää ja mahdoton määrä sifonkia leijui luokseni. Värien kirjo sai tietokoneen näyttöruutuun ja mustavalkoisiin valokuviin tottuneet silmäni kipinöimään alkavaa migreeniä. Värit vyöryivät ylleni ja tunsin jaloissani heikotusta.

Mikä oli tämä kumma kansa, joka ei tajunnut, että ainoastaan musta oli must ja hot! Mikä turkulaisiin oli mennyt? Miksi he kilisivät niin paljon? Miksi he liikkuivat tuolla tavalla?Muistin hämärästi olevani itsenkin born in Heideken, mutta mitään muuta en muistanut. En ainakaan tuollaista värikylläisyyttä. Vai….ehkä…kenties…ja hyvin, hyvin hitaasti, savukkeen natsan alkaessa jo korventaa sormenpäitäni, aloin muistaa… olihan minulla ollut hippikausi silloin kauan, kauan aikaa sitten, ennen kuin mustasta tuli must. Hippi. Hippi!!!! Make love, not war! Make love, not babies!

Turkulaiset jatkoivat matkaansa, minä survoin sandaaleillani tupakan natsan liiskaksi ja juoksin Seppälään. Minun oli pakko saada vähän väriä, edes ihan hiukan. Ihan pakko!!!!
Alennusrekistä (onko muunlaisia) vapisevat sormeni poimivat tunikan, joka ei ollut musta. Uskaltaisinko? Voisinko? Kykenisinkö? Menettäisinkö katu-uskottavuuteni, jos pukeutuisin lilaan….

Se jää nähtäväksi.


-SusuPetal


15 kommenttia:

hepoliini kirjoitti...

Turulla on se vaikutus...

Åiåiåi! Varo vaan, kohta ei muuta löydykään kååpistå ku lilaa!

SusuPetal kirjoitti...

Minä tiedän, Hepoliini....minulla on ollut lilakausi joskus aikoinaan, eikä sen värin kanssa sopinut mikään muu kuin uusi lila ja taas uusi ja taas uusi ja....

Kutuharju kirjoitti...

Taas turkulaiset ehti ensin, sambakarnevaalien varaslähtö ;)
Sinullahan on sama maku kuin meijän pirpanalla: mustaa ja lilaa. Ja lilan kanssa musta kyl mätsää, minkä kanssa musta ei muka passais?

SusuPetal kirjoitti...

Musta onneksi pelastaa, Kutuharju! Onneksi!!!

Elegia kirjoitti...

Tota lilaa et kyllä sitten käytä kuin Turussa tai muuten menee street credit, ihan totta! Turussa sillä nähtävästi sulautuu joukkoon niin kuin noista kuvista voi päätellä. Kauhean tekopirteä paikka, onneks täällä ei tarvi teeskennellä *silittää mustia kaksiraitaverkkareitaa hellästi sormenpäällä*

SusuPetal kirjoitti...

No, ei tulisi mieleenkään käyttää tuota lilaa Stadissa. Jotain rajaa, hei!
Ollos huoleti, Elegia!

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

No just joo, enks mää just tänään selittäny sulle tosta Turusta. Tamperelaisena mää olisi tonki tienny melkeen etukäteen. Ittepähä menit! :))

Polga kirjoitti...

Shushu, born in Kiinamyllynkatu, mun on niiiiiiin helppo ymmärtää! Miksi luulet minun haikailevan hiukka kirkkaan punaisen perään - you know. Mutta mustan kans, mustan kans ,D Mutt tuota ET kyllä käytä sitten Tsadissa kuin työhaastatteluissa (jos tarpeen) tai kotona kylpyhuoneessa (eihän siellä ole ikkunaa?). Muuten meitä ei kohta enää tunne eikä tunnista kekään!

SusuPetal kirjoitti...

Itkupillin, kyllähän sinä yritit selittää, mutta enhän minä uskaltanut edes aavistaa puoliakaan jutuista tosiksi...

Polga, meidän pitäisi varmaan järjestää salainen värisystävä-miitinki johonkin pimeeseen paikkaan....

Polga kirjoitti...

Joo, värisyttävä miitti vaikka Manalassa. Pakko tunnustaa, mulla ei ole tänään muuta mustaa päällä kuin kuin... pikkarit! Muu on eri sävyistä polgaransinistä ,>

SusuPetal kirjoitti...

Pikkarit on aina oltava mustat, muu ei vaan käy. Polgan sininen sopii Polgalle, ei muille.
Itse pukeuduin tänään kokomustaan eli tilapäinen mielenhäiriö jäi todellakin lyhytaikaiseksi.

Isopeikko kirjoitti...

Jo tuo kuvasarja suistaa jonnekkin :)

SusuPetal kirjoitti...

Jep, aikamoinen trippi, mutta toivon mukaan pääset takaisin, Isopeikko:))

lepis kirjoitti...

Ei Turussa voi koskaan olla niin lämmintä että siellä tuollaisissa sihvonkeissa tarkenisi... Onneksi valitsit lilan, voin kuvitella sen sointuvan hyvin oranssien natsojen kanssa ;)

SusuPetal kirjoitti...

Ei tarkene, mutta väriä riittää, Lepis. Jep, oranssi ja lila on aika voimakas yhdistelmä, sopii ihmisille, jotka haluavat näkyä...hmmm....