lauantai 17. toukokuuta 2008

VAATTEET KERTOVAT: VAATESKOOPPI - osa 1/6

Horoskooppi tulee sanoista hora ja skopeia (tähytä aikaan). Vaateskooppi tulee sanoista vaate ja skopeia (tähytä vaatteisiin). Vaatekoopissa kurkistetaan eri aurinkomerkkien vaatekaappeihin ja paljastetaan komeroiden sisällöt. Aurinkomerkki kertoo meidän ydinolemuksestamme, vaikka se peittyisikin aika-ajoin muiden olemuspuoliemme taakse. Aurinkomerkkejä on kaksitoista, tässä osassa esittelemme eläinradan kevään merkit: oinaan ja härän. Seuraavana vuorossa: kaksoset ja rapu.

OINAS
Motto: ”Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki.” (Aaro Hellaakoski)
Kirjallinen hahmo: Scarlett O’Hara

Tämä neito hymyilee herkästi ja kädenpuristus on lämmin. Hän puolustaa aina alakynteen joutunutta sekä taistelee kaikkea epäoikeudenmukaista kohtelua vastaan ja hyvin harvoin ujostelee ilmaistessaan mielipiteensä. Hämmästyitkö hänen nopeista liikkeistään ja punaisista (toisiin tilanteisiin) täysin sopimattomista vaatteista? Oinaat syntyvät kevääseen, jolloin luonto on oikukas; valo ja lämpö raivaavat tietään pimeän ja kylmän läpi. Kaikki syntyy, on syntymässä ja puhkeamassa kukkaansa, joten hänen hallussa on läpielämän tuo alkemiallinen syntymä-prosessi. Siksi hänen elinvoimaansa on vaikea, lähes mahdotonta tainnuttaa. Oinasnaiset osaavat monet asiat lapsesta asti aivan itse, koska aika pitkälle hän toisiaankin selviää aivan ominvoi-min. Oinaat ovat spontaaneja niin puheissaan kuin teoissaankin, tämä koskee myös vaatevalintoja ja pukeutumista/riisumista.

Elinvoimaisina ihmisinä he pukeutuvat usein värikkäästi. Perusvärit punainen, sininen ja keltainen sopiikin useimmiten tälle luonnonlapselle. Vaatevalinnoissa hän suosii mukavuutta.

VAATESKOOPPI
Kaapista löytyy: pilkkihaalarit, laadukkaat suomalaisvalmisteiset retkeilyvaatteet, julistavia t-paitoja (vittuiletko mulle? all different - all equal, mää itte, do not remove this t-shirt it’s holding my tits up, love me or leave me), kotimaiset vaellus- tai muut ulkoilukengät, lampaanvillaiset talvitrikoot, sport-rintaliivit, tummanpunainen silkkinen yöpaita, nalle-puh sukat, musta jakkupuku tai muu täysin tumma puku.

Kanssaeläjät ovat harkinneet ostettavaksi tai hankkineet hänelle asbestipuvun, kelluntahaalarin tai muita asusteita, jotka suojelevat häntä säältä, jäältä ja muilta elämän kolhuilta.

Kesävaatteiksi oinaat varaavat: urheilullisen uimapuvun, nopeasti jalkoihin vedettävät kesä-sandaalit, kunnolliset sadevaatteet (häntä virkistää sateessa kävely) ja vaaleanpunaiset kesähousut. Oinaille voisi vinkata pitämään silmänsä auki kirpputoreilla ja etsimään esimerkiksi valkoista pitsipuseroa kesäyön romanttisiin kohtaamisiin, se nimittäin sopisi niiden komerosta löytyneiden mansikkajäätelön väristen kesähousujen kanssa.

HÄRKÄ
Motto: ”Sellaisena kun jonkun asian käsitän, sellaisena on se minulle olemassa” (Novalis)
Kirjallinen hahmo: Niskavuoren Heta

Härkä ilmaisee välittömästi mitä hän omistaa ja mikä on hänen sekä kuuluu vain ja ainoastaan hänelle. Omistaminen ja valta ovat keskeisiä asioita härille. Härkä on uppiniskainen ja itsepäinen (tosin hän itse väittää olevansa vain itsenäinen). Jos asiat eivät mene kuten hän tahtoo, hän murjottaa. Jos hän raivostuu, jota myös tapahtuu, hän hyökkää silmittömän raivon vallassa ties minne (sinne ja tänne) haavoittaen sarvillaan monia täysin hänen raivotilaansa syyttömiäkin. Härkä on toinen kevään valoon syntynyt, mutta nyt luonto on jo asettunut tilaan, joka vaatii hoitamista. Se, mikä viljellään niin sen on oltava lopulta viljava suuri pelto ja aittojen on oltava syksyllä täynnä. Härkä ei ole spontaani vaan asenteiltaan muuttumaton ja järkkymätön kuin suuri kivi. Kaikki Suuri tekee vaikutuksen härkään, ja jos vain mahdollista hän voisi muuttaa linnaan, jossa muut tekisivät tylsät työt ja hän voisi istua aloillaan kuin intiaanipäällikkö Sitting Bull.

Asenteissaan vaatteita kohtaan hän on yhtä jähmeä, muutokset pelottavat häntä. Lempiväri on tasaisen harmaa ja hän pukeutuukin usein eri harmaan sävyihin, värit (jos niitä on) ovat usein enemmän tai vähemmän pastellisävyisiä ja hempeitä.

VAATESKOOPPI
Kaapista löytyy: Karitsanvillatakki, aistilliset alusvaatteet, puuvillasukat kesällä ja villasukat talvella, grafiitinharmaa luonnonkuitupaita (maksoi enemmän kuin kukaan arvaakaan), sillkipaitoja, pitsipusero, täyspuuvillainen suomalainen kesämekko ja aito valmistajalta ostettu öljykangastakki sadepäivien varalta.

Kanssaeläjät antavat hänelle puutarhahaalarit ja/tai –hanskat tai muita maanmuokkaukseen ja viljelyyn tai parvekepuutarhan hoidossa tarvittavia asusteita.

Kesäksi Härkä pukeutuu kuten muutenkin: järkevästi, kauniisti ja laadukkaasti. Laadusta hän on valmis maksamaankin, joten hänet löytää useammin merkkivaatekaupoista paksun lompakkonsa kanssa kuin kirpputoreilta. Hänelle kuitenkin voi vinkata, että kirpputoreilta saa nykyisin hyväkuntoisia, liki uudenveroisia ja lujia sekä laadukkaita merkkivaatteita. Härkä saattaisi löytää kirpputorilta itselleen viileisiin kesäöihin kamelinkarvaisen luonnonvalkoisen puseron, jos hänet vain saisi liikkeelle…

10 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Ihanaa, nyt se ilmestyi -vaateskoopppi! Odotan innolla Leijonaa....

Allyalias kirjoitti...

Olen oinas ja voin sanoa, että skooppi osui muuten täsmälleen oikeaan! Pukeudun aina punaiseen nuttuun ja olen muutenkin sopimaton.

hirlii kirjoitti...

olisiko siis joulupukkikin oinas? varmaankin on kun aina keikkuu punaisissa.

kuvittajan paikka olisi auki tähän kirjoitussarjaan. kuka haluaa? en millään löytänyt sopivia kuvia ja kauhean hyvin en edes vielä osaa tähän niitä siirtääkään. ajattelin, että juttusarja etenisi pitkin vuotta.

(leijona on sitten osassa kolme: keskikesä-alkusyksy, yhdessä neitsyen kanssa)

SusuPetal kirjoitti...

Hepoliinihan on upea piirtäjä, monen muun lumpputoimittajan lisäksi, mutta ehkä Heppa innostuisi, laitapa hänelle s-postia, Hirlii.

dudivie kirjoitti...

ΩΡΑ on aika ja muistuttaa sanaa orasi ja orato, se mikä on näkyvää, ja näkö

heppa kirjoitti...

Jees :)

Polgara kirjoitti...

Mä oon siis NIIN pettynyt, kun Neitsyt ei vielä saanut osaansa *nyyh*!
Heh, tunnarina ihkulj

Elegia kirjoitti...

Eikö kukaan tunnusta olevansa härkä? Joku härkä nyt myös tänne kertomaan horarin paikkansapitävyys!!1 Olinkin ihan varma, että Ally on oinas - näin ihan Allyn kuvan silmissäni, kun luin kuvausta oinaasta!!!

Omani paljastan vasta, kun osuu kohdalle :D

Anonyymi kirjoitti...

Löysin tähän blogiin ekaa kertaa trendin äänestyksen kautta ja oli pakko kommentoida tota vaateskooppia. Olen siis härkä, ja mun kohdalla ei kyllä ois voinu enempää pieleen mennä toi vaateskooppi! Esitellystä vaatekaapin sisällöstä multa löytyy vaan ne "aistilliset alusvaatteet", en omista kuin ihan muutaman harman vaatteen ja käytän erittäin paljon kirkkaita värejä. Lisäksi satsaan hyvin harvoin laatuun ja ostan paljon kirppiskamaa... Eli muhun ei kyllä sopinut! :) En kyllä tunnistanut itseäni kauheasti luonnekuvauksestakaan, vaikka muutamia yhtäläisyyksiä (esim. itsepäisyys) löytyikin.

-cat

hirlii kirjoitti...

cat,

sisäisesti saatamme ollakin aivan muuta kuten keskustelussa "nainen ja mies vaatekaupassa" todettiin: aika moni löysi sisäisen miehensä.

vallan ihanaa kun löytää itsestään aivan uusiakin puolia, jopa toisen auronkomerkinkin !

täällä voi esimerkiksi käydä testaamassa henkisen minänsä:
HS.fi/horoskooppi.