perjantai 23. toukokuuta 2008

Ranskalainen nuorisotyyli

Tulevan viikonlopun kunniaksi päätin perehtyä tarkemmin lukijakysymykseen, joka Sirkka-Helena R. Peräseinämältä lähetti sähköpostiini. Kysymys on vallan oivallinen, ja kiinnostaa ehkä muitakin lukijoita:

"Hei hyvä Lumpputoimittaja.
Tyttäreni Hanneerika, 16-wee, seurailee kovasti muotiblogeja ja pitää pukeutumisesta. Se on vallan mainio asia, sillä pukeutuminen on aina parempi kuin mennä alasti kouluun.

Nyt Hanneerikalla vain on vallan suuri pulma. Hän on kuullut, että ranskalaiset ovat chic, ja haluaisi siis omaan tyyliinsä pientä ranskalaista lisää. Se kuulemma toimisi oivana poikaverkkona lukiossa.

Olisiko sinulla antaa vinkkejä?"

Voi kyllä.
Olen satunnaisesti valokuvaillut ranskalaista nuorison katumuotia (tuleva Sartorialist!) ja tullut siihen tulokseen, että ollakseen ranskalaisen chic, voi valita kahdesta pukeutumistyylistä haluamansa. Sekoittuu vallan hyvin ranskalaislukioon sekaan.

Ensimmäiseksi esiteltävänä tyylinä on ns. ranskalainen perustyyli. Kuten kuvista voitte huomata, patonkimaan kansalaiset pukeutuvat erittäin mielikuvituksellisesti ja värikkäästi. Jalkaan voi laittaa vaikkapa farkut, kapeat farkut, mustat farkut tai siniset farkut.
Yläosaksi sopii yhdistää musta neule, musta t-paita, musta neule, musta takki tai vaikkapa musta t-paita. Toteutus on helppo ja aina toimiva:


Toisena tämän muodin kotimaan (mode = tapa olla) nuorison perusasu. Varoitus, älkää vain häikäistykö upeudesta! On aivan turha väittää, että suomalaiset tuulipukukansana olisivat jotenkin tyylittömiä, täällä huomaa, että tuulipuvut ovat nuorison uusi uniformu!

Helpoimmin pääset upeaan tulokseen esim. seuraavin keinoin:
- Valitse vaaleat tuulipuvun housut. Vaaleansiniset, vaaleanpunaiset tai valkoiset. Musta on totally out.
- Yhdistä housuihin mieluiten pusakkamallinen nahkatakki.
- Hiukset on helpointa sitoa rennolle (lue: hapsottavalle) poninhännälle nk. hainhampaalla.
- Korvakorujen tulee olla suuret, roikkuvat ja mieluiten kultaiset
- Lopputulos on täydellinen, kun lisäät kuvioon tarkoin harkitun meikin: valuvan kajalin.


Toivottavasti tästä oli sinulle apua, Hanneeriika! Huomaathan, ettei ole ollenkaan vaikeaa muistuttaa tyylikästä ranskatarta.

Täydennys 27.5.:
Eteeni ilmestyi toinen oiva esimerkki, anteeksi kehno kuvanlaatu, mutta paparazzi ei voi aina toivoa parasta...
Melkein kaikki on täydellistä: Sergi Tacchinin tuulihousut, pusakkamallinen neule, musta käsilaukku... kultaiset korvarenkaat ja hainhammas hiuksissa.

8 kommenttia:

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Auts! Mä en ottanu verkkareita ja tuulipukuja mukaan tänne Losiin, vaan annoin ne kaikki pois ja farkutkin!

No äkkiäkös niitä lisää ostaa! Mä just haluun korostaa mun eurooppalaisuutta täällä Jenkkilässä.

Olipas ihania vinkkejä. :))

Stazzy kirjoitti...

Eiks vaan ollukin :D
(Valitettavasti jopa aitoja ja liioittelemattomia)

SusuPetal kirjoitti...

Musta out?????
Tuo ratkaisi. En muuta Ranskaan.

Ei minulle ole tuulipukuakaan.

Lumpuilla on kyllä ollut mieletön onni saada toimittajia myös Amerikasta ja Ranskasta. Ulkomaan toimitus antaa blogille uskottavuutta.
Ja me paikallistoimittajat pääsemme haistelemaan kaikenlaisia uutuuksia!

Ehkä blogiin pitäisi vielä saada kulttuuritoimitus? Urheilutoimitus -kuka tekisi journalistista tutkimusta tennisten pelaajien shortseihin?
Ruokatoimitus voisi olla kiva näin grillikauden lähestyessä ja kilojen alkaessa ihan itsestään pudota kesän salaattien ansiosta. Minulle voisi vaikka toimittaa ekaksi kebabin.

Muita toimituksia? Tuleeko mieleen?

manana kirjoitti...

Halleluja! Tätä on muuten ootettu :D Lähenpä tästä muuten tuonne citéeseen ja katsastamaan uusinta uutta!

Stazzy kirjoitti...

Susupetal,

Musta on out vain jos on teini ja pukeutuu tuulihousuihin. Muutenhan, kuten yläkuvista näkee, musta on varsin... hmm.. värikästä.

Sanna,

Minähän lupasin, että tuulipuvuista kirjoitetaan kunhan saan kuvia. Parhaat esimerkit vaan aina menneet ohi kamerattomana hetkenä :D

Maija kirjoitti...

Verkkareita mulla ei ole koskaan ollut, tuulipukuja kyllä, mutta olen mennyt niillä vain metsään. Ainakin vanhoilla punaisilla voisin alkaa kulkea myös kaupungin suuntaan.
Voisin nahkatakin korvata jollakin muulla jakulla. Mulla on ollut yksi nahkatakki, joka muutaman päivän käytön jälkeen alkoi natista metrien päähän enkä ole sen jälkeen voinut sietää nahkavaatteita. Silloin ei ollut vielä Huuot.netiä, joten purin taki, kun päätin tehdä siitä kassin. Mutta tekemättä on. Voihan se kassinakin huudella ympäristöön.
Blondius näyttää olevan in Pariisissa ja Losissa. Väri(ttömyys) jäi, mutta poninhäntä jäi eilen kampaajalle. Pitänee alkaa kiivaasti kasvattaa uutta.

Johanna kirjoitti...

Mahtavaa nähdä muitten maitten pissiksiä vaihteeksi :D

Stazzy kirjoitti...

Totta.

Mistä tulikin mieleeni, että ensi talvena pitää tehdä postaus tämän maan talvikengättömyydestä.