sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Luomuruualla bikinikuntoon

Jokainen suomalainen on varmasti kuullut jokamiehenoikeuksista. Niitähän käsiteltiin jo peruskoulun penkillä. Monia kuitenkin tuntuu kiinnostavan valitettavan vähän se, mitä luonnolla olisi meille kaikille annettavana – ja vieläpä ihan ilmaiseksi!

Esittelen tässä vinkkejä luomuruuan keruuseen suoraan luonnon omalta tarjottimelta. Luonnonantimet ovat tunnetusti kevyitä ja samalla saa hyötyliikuntaa. Miksi siis lähteä salille hikoilemaan, kun voi samassa ajassa tehdä ostokset ja nauttia raikkaasta ulkoilmasta?!


Veden äärellä:


Rannoilla liikkuessa kannattaa kiinnittää huomiota mökkilaitureihin. Laiskat mökkiläiset ovat saattaneet jättää jälkeensä kokonaisen aterian kuin noutopöydälle. Nauti raakana tai ruskista pannulla.

Meren rannoilta löytää yleensä varsin vähällä vaivalla levää. Levähän on todella terveellistä ja siitä saa tarvittavan suolan, joten sitä ei ole tarpeen keinotekoisesti lisätä ruokaan. Levä tuo myös kivasti väriä lautasmalliin.

Metsässä:


En tiedä, mitä marjoja nämä ovat, mutta jostakin muistaakseni luin että vain ani harvat luonnonmarjat ovat myrkyllisiä. Riski, että juuri tämä marja on myrkyllinen, on siis aika pieni.


Nämä herkulliset pallerot ovat sieniä. Niitä löytyy ainakin kantojen kupeesta. Näyttävät ihan lihapullilta, vai mitä? Luullakseni ne voi ryöpätä (googleta itse, miten se tehdään) ja ryyppää… ryöppäämisen jälkeenhän mikä tahansa on syötävää. Kai niitä voi raakanakin napostella, mikäpäs estää maistamasta! Huomaa myös pikkulihapurtavat ikään kuin kastikkeena.


Ranskalaisen keittiön rakastajat voivat huokaista helpotuksesta, sillä ruokavalioon voi halutessaan lisätä etanoita. Etanoita löytää helpoiten kaduilta sateen jälkeen. Toki niitä voi metsästäkin etsiä, mutta kiireen yllättäessä ne voi hakea vaikka siitä oman talon parkkikselta. Se on vähän niin kuin sellaista luomuttaren pikaruokaa.
Ensi kerralla annan vinkkejä dyykkaamiseen. Siihen asti Bon appetit!9 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Kroppa kuntoon kesäksi!
Ja jos nuo sienet ovat myrkyllisiä, niin onpahan ainakin kaunis ja hoikka vainaja.

Ta-Miit kirjoitti...

Ei oo myrkyllisiä nuo sienet :)
Ovat känsätuhkeloita ja nuorina ihan kelvollisia syötäviä. Vanhemmiten muuttuvat "sudenpieruiksi"

Sienifriikin piti taas päästä pätemään :)

Stazzy kirjoitti...

Ha, noista kahdesta ekastahan saisi loistavan suomi-sushi-päivällisen.

Kutuharju kirjoitti...

No hemmetti, heti alkoi kuola valua kun noita kalanpäitä katseli. Taisin olla edellisessä elämässäni kissa - mitä tein väärin kun päädyin sammakoksi?
Etanan söisin vasta jos se jäisi kiinni valheesta: huomenna ei olisikaan poutaa.

hepoliini kirjoitti...

Heti kun ilmat lämpenee ja kalat laiturilla, niin mä alan toteuttaa tätä luonnonmukaista lautasmallia. No tuleehan se halvaksi, totta, totta!

celia kirjoitti...

Tässähän laihtuu ihan kuvia katsomalla - nälkä lähtee karkuun.

Elegia kirjoitti...

Susu, sanos muuta. Ei sitä parane minkälaisena tahansa täältä lähteä.

Ta-miit: Kiitos, totesinkin jo saman - olenhan vielä elossa ;D En ole maistanut koskaan sudenpierua, mutta luulen tietäväni, miltä se maistuu ;) Känsätuhkelo, mikä ihana ja herkullinen nimi!

Stazzy, suomalaista sushia :)

Kutis, etanoita voi syödä muutenkin, vaikkeivat kusettaisikaan: Niitä on niin paljon ;D

Hepoliini, kannattaa mennä paikalle ennen lokkeja, ettei tule "kissatappelu"!

Celia, eräs tapa laihtua sekin ;)

Laurenzia kirjoitti...

Jos ei tunne sieniä ja ryyppää päälle voi käydä kurjasti, ainakin harmaassa mustesienessä on antabuksen lailla vaikutta vaa ainetta :P

Elegia kirjoitti...

Nooh, kerran täällä vain eletään, Laurenzia ;-)