sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Tyyli-ikonit esittelyssä

Kamerani on edelleen korjattavana, joten ajattelin aloittaa postausurani tässä blogissa esittelemällä hieman tyyli-ikoneitani: naisia, jotka ovat vaikuttaneet pukeutumiseeni ja tyyliini koko nuoruus- ja aikuisikäni.

Ensimmäiseksi nostan Edie Sedgwickin, Andy Warholin kuuluisaksi nostaneen mallin ja näyttelijättären, joka kuoli traagisesti vain 27-vuotiaana. Edien tyyliin ja elämään voi tutustua tarkemmin elokuvassa "Factory girl", joka on ilmestynyt nyt myös Suomessa. Tässä siis Edie. Juhliminen tietysti vie veronsa, mutta dekadenttiudessakin on oma hohtonsa. *sanoo ylpeänä luonnostaan mustista silmänalusistaan*

Toinen, myös 60-70-luvun New Yorkiin liittyvä hahmo on undergroundin kuningatar, entinen malli, mystillinen nainen, The Velvet Undergroundin solistina toiminut Nico. Kuvassa Nico poseeraa David Johansenin kanssa.

Jean Sebergistä
en löytänyt yhtään niin törkeää kuvaa, että olisin voinut linkittää sen tähän. *pahoitteluni* Joka tapauksessa, hän oli upea, hauras näyttelijätär mm. ranskalaisen uuden aallon elokuvissa.

Neljäs elämäni suurista tyyli-ikoneista on luonnollisesti Jackie Kennedy Onassis. Tässä kuvassa meissä on ehkä jopa jotakin samaa. Yleensä minulle on kuitenkin hyvin haasteellista pyrkiä Jackien tyyliin näillä palkoilla. Ehkä joku presidentti nai minutkin, tai laivanvarustaja, ja sitten on jotain saumaa. (Ja sukissa aina suorassa!)

3 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Ehkä sinun pitää alkaa viestitellä tekstarien avulla tiettyjen tahojen kanssa, niin saisit potkua tuolle projektille Jackieksi presidentin rinnalle. Suomessa se ei ehkä onnistu, mutta onhan tuossa itänaapurissa nyt vapaa ex-pressa...

hepoliini kirjoitti...

Nii-i, Puuttinia vaan kehiin :)

Elegia kirjoitti...

Onko sen pakko olla presidentti? Jos ekaksi liitoksi (vai onko se jo takana?) ottaisi ihan vain ministeritason miehen. Ne ovat kuulemani mukaan aika helppoja ;-)

Olen kateellinen mustista silmänalusista: pandasilmät ja narkkilook on niin IN.